Πρόκριση για Άστον Βίλα και Φιορεντίνα

Πρόκριση για Άστον Βίλα και Φιορεντίνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:19 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:44 - 01.12.2023

Η Άστον Βίλα επικράτησε κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας (2-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa Conference League, ενώ την ίδια ώρα στον επόμενο γύρο πέρασε η Φιορεντίνα, η οποία επιβλήθηκε της Γκενκ με 2-1.

Η Άστον Βίλα πήρε μία σημαντική νίκη στο «Villa Park» κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας με 2-1, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ενώ η Λέγκια είναι στη 2η θέση με 9 βαθμούς.  

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα πήραν το προβάδισμα στο ματς. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιούρι Τίλεμανς βρήκε τον Μούσα Ντιάμπι και εκείνος με καταπληκτικό σουτ έκανε το 1-0 για τους «χωριάτες».

Ωστόσο η χαρά στο στρατόπεδο των γηπεδούχων κράτησε για λίγο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Έρνεστ Μούτσι. Στο 20ο λεπτό ο Αλβανός ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και κοντινό πλασέ έκανε το 1-1 για την ομάδα του. 

Το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Άλεξ Μορένο. Στο 58ο λεπτό μετά την εκτέλεση φάουλ του Ντάγκλας Λουίζ, ο Ισπανός με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Άστον Βίλα.   

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΓΚΕΝΚ 

Την ίδια ώρα, η Φιορεντίνα επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Γκενκ με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa Conference League. 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κρίστοφερ Μπόνσου Μπάαχ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα από το όριο της περιοχής έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. 

Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχα τον έλεγχο της κατοχής αλλά και τις πρωτοβουλίες και με τα τέρματα των Λούκας Μαρτίνεθ Κουάρτα (45+4') και Νικολάς Μαρτίνες (62') κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (6ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ