Copa del Rey: Ο Ροντρίγκο λύτρωσε τη Ρεάλ απέναντι στην Καθερένιο

Ροντρίγκο

i

Ροντρίγκο / via Twitter

Copa del Rey: Ο Ροντρίγκο λύτρωσε τη Ρεάλ απέναντι στην Καθερένιο

Sportal newsroom 00:10 - 04.01.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Καθερένιο χάρη σε τέρμα του Ροντρίγκο στο 69' και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Copa del Rey. Στη διοργάνωση συνεχίζουν και οι Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ημέρα Κυπέλλου η Τρίτη (3/1) στην Ισπανία, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αλλά και εκπλήξεις. Εσπανιόλ και Θέλτα χρειάστηκαν την παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Λίγες μέρες μετά το 1-1 με τη Μπαρτσελόνα στο Camp Nou, οι Καταλανοί πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa Del Rey, επικρατώντας 3-1 στο έξτρα ημίωρο των Γαλιθιάνων.

Η Βιγιαρεάλ έμεινε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Καρταχένα, αλλά ξέσπασε στο δεύτερο και σκόραρε πέντε τέρματα για το τελικό υπέρ της 5-1. Η Βαλένθια χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες επικράτησε 3-0 στην έδρα της Λα Νουτσία. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντίθετα τα... χρειάστηκε απέναντι στην παγκοσμίως άσημη Καθερένιο και λυτρώθηκε με τον Ροντρίγκο στο 69', που σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η Λεβάντε βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ απέναντι στη Χετάφε, βρήκε όμως ισάριθμες απαντήσεις και ένα τρίτο γκολ ανατροπής στο 91' για το τελικό υπέρ της 3-2! Μίνι εκπλήξεις και από Σπόρτινγκ Χιχόν, Θέουτα που νίκησαν 2-0 και 1-0 αντίστοιχα τις Ράγιο Βαγεκάνο και Έλτσε, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Copa del Rey στις αναμετρήσεις της Τρίτης (3/1): 

Εσπανιόλ - Θέλτα 3-1 παρ. (1-1 κ.δ) 
Καρταχένα - Βιγιαρεάλ 1-5 
Λα Νουτσία - Βαλένθια 0-3 
Καθερένιο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 
Λεβάντε - Χετάφε 3-2 
Σπόρτινγκ Χιχόν - Ράγιο Βαγεκάνο 2-0 
Θέουτα - Έλτσε 1-0