Πρόστιμο 800.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα για παραβίαση του FFP
i

Λαπόρτα / screenshot via Twitter

Πρόστιμο 800.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα για παραβίαση του FFP

Sportal newsroom 16:26 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 13.01.2023

Πρόστιμο 800.000 ευρώ δέχτηκε η Μπαρτσελόνα, λόγω παραβίασης του Financial Fair Play.

Δεν της βγήκαν σε καλό οι πολλές μεταγραφές της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη «Daily Mail» η καταλανική ομάδα δέχτηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ για παραβίαση του Financial Fair Play. 

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι οι «Μπλαουγκράνα» απέκτησαν αρκετούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Κουντέ και ο Ραφίνια με αποτέλεσμα ξοδέψουν πάνω από 148 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα εκτός από τις μεταγραφές, ανανέωσαν και τον Αραούχο και συνδυασμό με την απόκτηση και του Ντάνι Άλβες και του Κρίστενσεν, ξεπέρασαν τα μισθολογικά όρια. 

Στις τάξεις της Μπαρτσελόνα γνώριζαν ότι θα είχαν πρόβλημα με τη La Liga, αφού ο πρόεδρος της ομάδας, Λαπόρτα, ζήτησε από την Λίγκα να χαλαρώσει λίγο τα όρια. Σε πρόσφατες δηλώσεις μάλιστα ο ιδιοκτήτης της καταλανικής ομάδας είχε αναφέρει, ότι η Μπαρτσελόνα δε θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο. 

Οι «Μπλαουγκράνα» είναι στη πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά γκολ από την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και οι δύο έχουν από 38 βαθμούς. Στην επιστροφή της μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε 1-1 με την Εσπανυόλ στο καταλανικό ντέρμπι, ενώ αυτή την αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο.