«Συναγερμός» στο Ρίο για τον τελικό: 100.000 οπαδοί της Μπόκα, με 105 λεωφορεία και 20 αεροπλάνα την ημέρα (vids)

Οπαδοί Μπόκα Τζούνιορς

i

PrtScr

«Συναγερμός» στο Ρίο για τον τελικό: 100.000 οπαδοί της Μπόκα, με 105 λεωφορεία και 20 αεροπλάνα την ημέρα (vids)

Κώστας Τόπας 08:52 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 03.11.2023

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στο Ρίο ενόψει του τελικού του Copa Libertadores, μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε, με χιλιάδες οπαδούς της αργεντίνικης ομάδας να καταφθάνουν στη Βραζιλία με οποιονδήποτε τρόπο.

Απομένουν λιγότερες από 48 ώρες για τον τελικό του Copa Libertadores στο «Μαρακανά» του Ρίο (Σάββατο, 22:00, ώρα Ελλάδας) και η πόλη της Βραζιλίας γίνεται μπλε και κόκκινη, τα χρώματα της Μπόκα Τζούνιορς και της Φλουμινένσε. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει συναγερμός λόγω σκληρών επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Το προξενείο της Αργεντινής επιβεβαίωσε αυτές τις μέρες ότι περιμένει συνολικά περισσότερους από 100.000 οπαδούς της Μπόκα στο Ρίο, μια μετακίνηση οπαδών που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά επεισόδια. Οι Αργεντινοί οπαδοί φτάνουν στο Ρίο με οποιονδήποτε τρόπο. Μεγάλη μερίδα οπαδών αναχώρησε από το Μπουένος Άιρες με ένα καραβάνι 105 λεωφορείων. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι περίπου 20 αεροπλάνα την ημέρα πετάνε από το Μπουένος Άιρες για την βραζιλιάνικη πόλη. Πολλοί άνθρωποι θα φτάσουν και με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή θα φτάσουν στο Ρίο περίπου 1.000 Ι.Χ.

Το «Μαρακανά» θα είναι γεμάτο (χωρητικότητα για περίπου 78.000 θεατές) και, προφανώς, δεν έχουν όλοι οι οπαδοί της Μπόκα εισιτήρια. Θα έχουν μόνο 20.000 στις γενικές κερκίδες, συν 3.000 VIPS. Η αναζήτηση εισιτηρίου είναι ένα όνειρο για πολλούς φίλους της μία φιναλίστ που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο θρυλικό στάδιο του Ρίο, όπου η Φλουμινένσε παίζει εντός έδρας τους αγώνες της.

Η ασφάλεια είναι μια ανησυχία σε αυτή την πόλη που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη γιορτή στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής, τον ιδιαίτερο τελικό του Copa Libertadores. Η ασφάλεια είναι τόσο ανησυχητική που το «Copacabana Fan Fest» για τους επισκέπτες θα κλείσει αυτήν την Παρασκευή το βράδυ. Οι αρχές του Ρίο εξετάζουν πού θα τοποθετήσουν όλους τους οπαδούς της Μπόκα που θα μείνουν χωρίς εισιτήριο κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Η πιο πιθανή επιλογή είναι στο μυθικό Σαμποδρόμιο, ο εμβληματικός χώρος όπου γιορτάζεται το πιο δημοφιλές καρναβάλι στον κόσμο. Εκεί θα τοποθετήσουν γιγαντιαίες οθόνες. Το Σαμποδρόμιο, χωρητικότητας 60.000 θεατών, χρησιμοποιήθηκε ήδη για να στεγάσει Αργεντινούς οπαδούς για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.