Το Ρίο απαγορεύει τα αλκοολούχα ποτά γύρω από το Μαρακανά στον τελικό του Libertadores

Μαρακανά

Το Ρίο απαγορεύει τα αλκοολούχα ποτά γύρω από το Μαρακανά στον τελικό του Libertadores

Κώστας Τόπας 14:55 - 27.10.2023

Φλουμινένσε και Μπόκα Τζούνιορς θα κοντραριστούν στον τελικό του Copa Libertadores που θα διεξαχθεί στο Μαρακαν στις 4 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο να απαγορεύει τα αλκοολούχα ποτά γύρω από το γήπεδο.

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο απαγόρευσε την «κατανάλωση και την εμπορία» αλκοολούχων ποτών στα περίχωρα του Μαρακανά στις 4 Νοεμβρίου, όταν το θρυλικό στάδιο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Copa Libertadores μεταξύ της βραζιλιάνικης, Φλουμινένσε και της Μπόκα Τζούνιορς από την Αργεντινή.

Αυτός ο νόμος προβλέπεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε αυτή την Πέμπτη (26/0) στην Επίσημη Εφημερίδα του Δημάρχου του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, ο οποίος εξήγησε ότι η διατήρηση της δημόσιας τάξης αποτελεί ευθύνη του δήμου και ότι η εγγύηση της ασφάλειας σε αθλητικές εκδηλώσεις. είναι δημόσιου συμφέροντος και «δικαίωμα οπαδού».

Η Φλουμινένσε, αφού απέκλεισε την Ιντερνασιονάλ στους ημιτελικούς και την Μπόκα Τζούνιορς, που άφησε την Παλμέιρας εκτός πορείας, θα καθορίσει τον τίτλο του Λιμπερταδόρες του 2023 σε έναν τελικό ενός αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου.

Τόσο οι οπαδοί της ομάδας του Ρίο ντε Τζανέιρο όσο και εκείνοι της ομάδας του Μπουένος Άιρες έχουν ήδη εξαντλήσει τα εισιτήρια που δικαιούνται για τον τελικό, οπότε μια μεγάλη μερίδα Αργεντινών οπαδών αναμένεται να πάει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.