Υπέροχη κίνηση από τη Δανία: Η φανέλα του EURO θα αναγράφει τα ονόματα των 1535 συλλόγων της χώρας
i

©PrtScr

Υπέροχη κίνηση από τη Δανία: Η φανέλα του EURO θα αναγράφει τα ονόματα των 1535 συλλόγων της χώρας

Στέλιος Βαρδάκης 15:28 - 19.03.2024

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας καθώς η φανέλα που θα φορέσει η εθνική ομάδα για το Euro 2024 θα αναγράφει τα ονόματα των 1535 συλλόγων της χώρας.

Εντυπωσιακή κίνηση από την εθνική ομάδα της Δανίας! Η φανέλα με το εθνόσημο που θα φορέσουν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024 θα είναι αφιερωμένη σε όλους τους συλλόγους της χώρας.

Συγκεκριμένα, πάνω στη φανέλα θα αναγράφονται τα ονόματα και των 1535 συλλόγων που υπάρχουν στη χώρα. Πρόκειται για μία κίνηση που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και πρωτοποριακή, ενώ αναδεικνύει πόσο ενωμένοι είναι όλοι στη Δανία και το πόσο πολύ θέλουν η χώρα τους να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο Euro.

Παράλληλα, τονίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει το κάθε κλαμπ ξεχωριστά στη σκανδιναβική χώρα αλλά και το σεβασμό που υπάρχει, ανεξαρτήτου κατηγορίας που αγωνίζεται ή των τρόπαιων που έχει κατακτήσει το κάθε ένα.

Το «σύνθημα» με το οποίο πάει η Δανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι: «1535 σύλλογοι. Μια εθνική ομάδα».

Υπενθυμίζεται, ότι η Δανία έχει κληρωθεί στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σλοβενία, Αγγλία και Σερβία με στόχο την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Οι Δανοί πέρασαν ως πρώτοι τον προκριματικό όμιλο στον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι μεταξύ άλλων με το Καζακστάν, το οποίο θα αντιμετωπίσει και η Εθνική μας ομάδα στον ημιτελικό του Nations League, με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσουμε μία θέση στα τελικά του Euro. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι ήταν Σλοβενία, Φινλανδία, Βόρεια Ιρλανδία και Σαν Μαρίνο.

Σάλος στη Γερμανία με τη ροζ εμφάνιση της εθνικής: «Δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»
EURO

13:16 - 19.03.2024

Σάλος στη Γερμανία με τη ροζ εμφάνιση της εθνικής: «Δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»

Η εθνική Γερμανίας αποκάλυψε τις φανέλες της για το Euro 2024. Αν και εντός έδρας εμφάνιση παραμείνει παραδοσιακή, η δεύτερη είναι ροζ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, με φόντο τις πολιτικές συζητήσεις.

Το «θαύμα» του 1992

Όνειρο όλων στη χώρα, είναι να επαναληφθεί το «θαύμα» του 1992 όπου η Δανία είχε κατακτήσει τότε το Euro στα γήπεδα της Σουηδίας.

Αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι η Δανία δεν είχε προκριθεί τότε στην τελική φάση της διοργάνωσης αλλά την τελευταία στιγμή πήρε τη θέση της Γιουγκοσλαβίας που αποκλείστηκε λόγω του πολέμου που διεξαγόταν στα εδάφη της χώρας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι Σκανδιναβοί να κατακτήσουν τελικά τη διοργάνωση νικώντας τη Γερμανία στον τελικό με 2-0 με γκολ του Γιένσεν και του Φίλφορτ.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη διοργάνωση που που πραγματοποιήθηκε μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και τη διάλυση του ανατολικού μπλοκ, γεγονότων που είχαν ως συνέπεια της συμμετοχή για πρώτη φορά της ενωμένης Γερμανίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (αντί για Σοβιετική Ένωση).