Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στο Sportal: «Αξίζουμε να πάμε στο Euro 2024, θα είναι ωραίο ν’ αντιμετωπίσουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο» (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 12:32 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 20.03.2024

Ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ Κωνσταντίνος Κουλιεράκης μίλησε για το μεγάλο ματς της Εθνικής Ελλάδας με το Καζακστάν και τα οφέλη που θα έχει η πρόκριση στο Euro 2024. Η ατάκα για την… κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Εθνική Ελλάδας την Πέμπτη έχει ένα σπουδαίο ματς με αντίπαλο το Καζακστάν.

Έναν ημιτελικό για τα playoffs του Nations League σε ό,τι αφορά την τρίτη κατηγορία του θεσμού, με φόντο την πρόκριση στο Euro 2024.

Ένα μεγάλο ματς την ερχόμενη Πέμπτη και η ευχή όλων είναι η Εθνική να δώσει και τελικό. Θυμίζουμε ότι αν περάσει θα παίξει στις 26 Μαρτίου εκτός έδρας με τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Γεωργία και το Λουξεμβούργο. Αν ηττηθεί, τότε θ’ αντιμετωπίσει επίσης εκτός έδρας σε φιλικό, σαν μικρός τελικός (που δεν θα έχει κανένα νόημα), τον ηττημένο από το άλλο ζευγάρι.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος κάνει σπουδαία σεζόν και φέτος με τον ΠΑΟΚ, είναι σταθερά στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ. Ο νεαρός στόπερ μίλησε στο Sportal για την αναμέτρηση με το Καζακστάν και την επιθυμία των διεθνών να βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναφέρθηκε επίσης σε πιθανή κόντρα με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο. Θυμίζουμε ότι η Εθνική, αν περάσει στο Euro θ’ αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Τσεχία. Σχολίασε επίσης την κλήρωση του επόμενου Nations League, με φόντο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η Εθνική στη β’ κατηγορία του θεσμού θα παίξει με Αγγλία, Φινλανδία, Ιρλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουλιεράκης στο Sportal: «Η ώρα έφτασε. Έχουμε σημαντικό ματς και είμαστε εδώ για να πάμε στο Euro»

Για τις προσδοκίες και τα συναισθήματα μίας πρόκρισης στο Euro της Γερμανίας σε σύγχρονα γήπεδα: «Το πιο σημαντικό είναι να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση σαν Εθνική. Σε όποια χώρα κι αν γινόταν θα ήμασταν χαρούμενοι να παίξουμε. Είναι στο χέρι μας, είμαστε πανέτοιμοι. Το κλίμα είναι πολύ καλό κι αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα προκριθούμε στη διοργάνωση».

Για το πως είναι να πάει ξανά η Ελλάδα, είκοσι χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας και δέκα χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 σε μία μεγάλη διοργάνωση: «Δεν θυμάμαι το 2004 ήμουν κάποιων μηνών (γεννήθηκε στις 28/11/2003). Είναι πολλά τα χρόνια που λείπει η Εθνική από μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι τεράστια χαρά. Το αξίζουμε, έχουμε δουλέψει πολύ και πρέπει να είμαστε εκεί».

Για το αν υπάρχει πίεση, άγχος, λόγω του ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί με το Καζακστάν: «Με κάθε ομάδα είναι το ίδιο. Ανεξάρτητα την ποιότητα πρέπει να το δούμε σαν έναν ακόμα αγώνα εξίσου σημαντικό αγώνα. Είμαστε πανέτοιμοι και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, επειδή δεν είναι σαν τη Γαλλία. Αν είμαστε όπως πρέπει να πάρουμε την πρόκριση».

Πογέτ: «Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου που λήγει - Συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

17:13 - 18.03.2024

Πογέτ: «Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου που λήγει - Συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»

Για το συμβόλαιό του με την Εθνική Ελλάδας μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος τόνισε πως δεν σκέφτεται τη λήξη του τη δεδομένη στιγμή. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την πρόκρισή τους στους «8» του Europa Conference League.

Για το αν θα είναι αποτυχία να μην περάσει η Ελλάδα: «Δεν σκεφτόμαστε την αποτυχία. Σκεφτόμαστε μόνο την πρόκριση. Να νικήσουμε. Σκεφτόμαστε μόνο θετικά».

Για το αν προτιμάει Γεωργία ή Λουξεμβούργο στον τελικό: «Να νικήσουμε το Καζακστάν κι όποιος θέλει ας είναι ο αντίπαλος».

Για το επόμενο Nations League και την παρουσία της Αγγλίας: «Είναι μία ακόμα δυνατή κλήρωση, αλλά καλύτερα να μην μιλάμε για το μακρινό μέλλον. Προέχει τώρα το Καζακστάν».

Για τη θετική ψυχολογία που έχει ο ίδιος κι άλλοι διεθνείς με την πορεία των συλλόγων: «Είναι σημαντικό οι παίκτες να έρχονται με καλή ψυχολογία. Είμαστε στην Εθνική, αυτή έχει προτεραιότητα και οι ομάδες μένουν πίσω, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε καλή ψυχολογία».

Για τους Έλληνες φιλάθλους: «Είναι σημαντικό για μας, αλλά και για όλους τους Έλληνες μία μεγάλη διοργάνωση. Για μας τους παίκτες ένα παραπάνω, να παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο και να μας δώσουν αυτοπεποίθηση».

H αινιγματική απάντηση του Πογέτ στην ερώτηση για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:02 - 18.03.2024

H αινιγματική απάντηση του Πογέτ στην ερώτηση για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ελλάδα

Ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε δηλώσεις μετά την προπόνηση της Εθνικής και σε ερώτηση για το αν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του, ο ίδιος έδωσε μία αινιγματική απάντηση.

Για την κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε περίπτωση πρόκρισης: «Θα είναι πολύ ωραίο να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Θα είναι πολύ ωραία εμπειρία. Γενικά αν περάσουμε σε μία μεγάλη διοργάνωση, όλα θα είναι ωραία και θα το διασκεδάσουμε».

Για τον στόχο στο Euro: «Δεν θα πάμε εκεί για να χάσουμε, θα πάμε να το διασκεδάσουμε, για να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας κι ό,τι θέλει ας γίνει. Θα είναι σημαντικό να είμαστε στη Γερμανία, που θα έχουμε και χιλιάδες ομογενείς. Πρώτα ο Θεός, όμως, το ματς της Πέμπτης».