Πότε λήγει το συμβόλαιο του Πογέτ με την Εθνική Ελλάδας;

Πότε λήγει το συμβόλαιο του Πογέτ με την Εθνική Ελλάδας;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:29 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 20.03.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στα τελικά του Euro, όμως άγνωστο παραμένει αν θα βρίσκεται στον πάγκο της εφόσον εκείνη προκριθεί.

Την ερχόμενη Πέμπτη (18/3) η Ελλάδα καλείται να δώσει την μία από τις δύο μάχες της, για τα playoffs του UEFA Nations League. H «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια το Καζακστάν, για τα ημιτελικά της συγκεκριμένης φάσης, θέλοντας να επικρατήσει και να βρεθεί στον τελικό.

Στο τιμόνι, τόσο της πρώτης αναμέτρησης όσο και σε εκείνης κόντρα σε Λουξεμβούργο ή Γεωργία, θα βρίσκεται ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος για την ώρα παραμένει προπονητής της «γαλανόλευκης». Βεβαίως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει σε λίγες ημέρες από τώρα, αφού το συμβόλαιο του Ουρουγουανού τεχνικού ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Επομένως, γίνεται εύκολα κατανοητό πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Εθνική να έχει άλλον προπονητή, σε περίπτωση που προκριθεί στο Euro. Αυτό είχε επισημάνει και εκείνος μιλώντας στην «As». «Είμαι ρεαλιστής. Στο ποδόσφαιρο όταν τελειώνει το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή ή προπονητή που έχει τονίσει ότι θέλει να συνεχίσει, κανονικά του προσφέρεις ένα νέο συμβόλαιο ή έστω διαπραγματεύεσαι μαζί του. Δεν θέλω να πω ότι δεν με αγαπούν, αλλά στην Ελλάδα βλέπουν διαφορετικά το μέλλον. Είναι μια άβολη στιγμή για εμένα, το τεχνικό μου επιτελείο αλλά και τους ποδοσφαιριστές μου; Υπάρχει περίπτωση να προκριθούμε στο Euro και να μην είμαι εκεί; Φυσικά.

Υπάρχει ωστόσο και το άλλο ζήτημα. Αν προκριθούμε θα μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο και αν όχι δεν θα μου προσφέρουν. Νομίζω ότι η κατάσταση εξαρτάται από το Euro. Ο χρόνος θα δείξει. Η ιδέα μου είναι να ανανεώσουμε για δύο χρόνια. Να πάμε μέχρι το Μουντιάλ. Φαντάσου να σου ανανεώνουν το συμβόλαιο για μερικούς μήνες. Θέλω να μείνω, είμαι χαρούμενος και μου αρέσει το μέρος εδώ. Θέλω να πάω στο Euro και στο Μουντιάλ με την Ελλάδα» είχε αναφέρει συγκεκριμένα στο ισπανικό ΜΜΕ.

Πογέτ: «Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου που λήγει - Συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

17:13 - 18.03.2024

Πογέτ: «Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου που λήγει - Συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»

Για το συμβόλαιό του με την Εθνική Ελλάδας μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος τόνισε πως δεν σκέφτεται τη λήξη του τη δεδομένη στιγμή. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την πρόκρισή τους στους «8» του Europa Conference League.

Παράλληλα, ο ίδιος, παραχωρώντας δηλώσεις μετά την προπόνηση της Δευτέρας (18/3), ήταν αινιγματικός όσον αφορά το μέλλον του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα δεχόταν ενδεχόμενη πρόταση της ΕΠΟ, εκείνος απάντησε πως: «Εξαρτάται. Γιατί σε κάθε συμβόλαιο υπάρχουν άλλοι όροι. Αλλά θα παραμείνω ίδιος προπονητής και ο ίδιος άνθρωπος».