Δημάτος: «Πως ο τρίτος της βαθμολογίας ή ο κυπελλούχος θα έχει σίγουρη παρουσία στους ομίλους»

Ανδρέας Δημάτος

i

© Intime

Δημάτος: «Πως ο τρίτος της βαθμολογίας ή ο κυπελλούχος θα έχει σίγουρη παρουσία στους ομίλους»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:53 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 11.05.2023

Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και ανέλυσε το ευρωπαϊκό μονοπάτι που θα ακολουθήσει ο τρίτος της βαθμολογίας η ο κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στο Metropolis 95.5 κι έδωσε τα φώτα του για το ενδεχόμενο ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα ή ο κυπελλούχος Ελλάδας να πάρει μέρος στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και άρα να έχει σίγουρη παρουσία στους ομίλους. Να θυμίσουμε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα κοντραριστούν την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα (14/5, 20:00) σε έναν «τελικό» και με έπαθλο την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στην έξοδο στο Europa League.

Από την άλλη, σε περίπτωση που ο «Δικέφαλος» δεν καταφέρει να κατακτήσει την τρίτη θέση θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να διεκδικήσει το καλό αυτό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την απογοήτευση στην εξιλέωση: Η ανάρτηση του Δημάτου για την επιτυχία της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:50 - 09.05.2023

Από την απογοήτευση στην εξιλέωση: Η ανάρτηση του Δημάτου για την επιτυχία της ΑΕΚ

Από τον περυσινό χαμένο εισιτήριο της Ευρώπης, στη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ανδρέας Δημάτος έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στα social media μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημάτου:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει από αυτή την Κυριακή, χωρίς να περιμένει τίποτα, το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα συνδυασμό εξέλιξης ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τις νικήτριες των κυπέλλων Ευρώπης και, κυρίως, του Κόνφερενς Λιγκ που είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει η κάτοχος εισιτήριο από την χώρα της (μόνο η Φιορεντίνα μπορεί μέσω κυπέλλου), για να διαπιστώσουμε αν ο 3ος θα πάρει μέρος στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι κάποιοι συνδυασμοί που δεν είναι απίθανοι.

Δεν εξαρτάται μόνο από το Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και από το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, τελικά, ο κυπελλούχος Ελλάδας ή ο 3ος να έχει αυτή την απίστευτα ευνοικά εξέλιξη, με παιχνίδια 24 και 31 Αυγούστου και σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους είτε του Γιουρόπα, είτε του Κόνφερενς. Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής να καθορίσει έναρξη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με ένα μήνα διαφορά. Τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου».

Για τη διαφορά στα χρήματα: «Είναι σημαντική η διαφορά στα χρήματα. Υπήρξε σημαντική αύξηση στο Γιουρόπα σε σχέση με την προ Κόνφερενς εποχή. Επίσης, στο Γιουρόπα ακόμη και η 3η θέση στους ομίλους σου δίνει το «σωσίβιο» να συνεχίσεις στην Ευρώπη για να περάσεις στους «16» του Κόνφερενς. Μπορεί η οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις να είναι και της τάξης από 30% μέχρι 50%. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει παραπάνω χρήματα γιατί είναι και το περίφημο market pool».

Για τον Άρη: «Στον 2ο προκριματικό είναι πιθανόν ο Άρης να είναι στους ισχυρούς, αλλά μέχρι εκεί. Ακόμη και στην πιο βατή διοργάνωση για τις ελληνικές ομάδες δεν είναι δεδομένες τρεις προκρίσεις για να βρεθούν στους ομίλους».