Δημάτος: «Ευχή ή κατάρα οι πέντε ελληνικές ομάδες στα προκριματικά»

Ανδρέας Δημάτος

i

© Intime

Δημάτος: «Ευχή ή κατάρα οι πέντε ελληνικές ομάδες στα προκριματικά»

Sportal newsroom 16:04 - 26.04.2023

Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ομάδων και τη βαθμολογίας της Ελλάδας στην UEFA.

To στέλεχος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή το μεσημέρι της Τετάρτης (26/4) για τα προκριματικά των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και τη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA

O Ανδρέας Δημάτος είπε μεταξύ άλλων: «Την τριετία 2024-27 στην οποία ποντάρει πολλά πράγματα η UEFA γιατί κάνει πολύ σημαντική επέκταση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με περισσότερες ομάδες στην κυρίως φάση και τρία Κύπελλα, από 32 πάνε στις 36 και με περισσότερες αγωνιστικές στο πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης... Ευχή αν τα καταφέρουν οι ελληνικές ομάδες, κατάρα αν δε το πετύχουν γιατί οι βαθμοί διαιρούνται διά πέντε. Ήδη έχουμε χάσει την πρώτη χρονιά, δηλαδή τη μεθεπόμενη γιατί φέτος είναι ξεκάθαρο ότι θα είμαστε στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA και έχουμε κάποιες πιθανότητες με τις πέντε ομάδες να αλλάξουμε την κακή κατάσταση της δεύτερης χρονιάς αυτής της καινούργιας τριετίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουμε του χρόνου, όπου και πάλι θα ξεκινήσουμε χαμηλά. Είναι επίσης ένα καθοριστικό καλοκαίρι γιατί το περσινό το χάσαμε και το ευτύχημα και το καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι να μη χάσουμε και το φετινό».

Ενώ πρόσθεσε: «Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία στα προκριματικά με πέντε ομάδες στις τρεις διοργανώσεις».