Τελικό στις ΗΠΑ το 2026 σκέφτεται ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

Αλεξάντερ Τσέφεριν/PrtScr

Τελικό στις ΗΠΑ το 2026 σκέφτεται ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν

Sportal newsroom 17:08 - 25.04.2023

Ανοιχτό ενδεχόμενο για τελικό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άφησε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για να γίνει τελικός του Champions League στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άφησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

Ο Σλοβένος μίλησε σε ένα podcast «Men in Blazers»  και υποστήριξε ότι δεν είναι απίθανο να γίνουν κάποιοι αγώνες στην αμερικανική ήπειρο από τη σεζόν 2025-26. Μεταξύ άλλων σχολίασε ότι μια τέτοια πρόταση άρχισε να μπαίνει στο πλάνο με αφορμή τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό το 2026.

Καθοριστικό ρόλο προφανώς σε όλο αυτό έχει παίξει η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις χώρες της Βόρειας Αμερικής. Ακόμη ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανέφερε ότι ένας παραπάνω λόγος που αυτό συζητιέται είναι η οικονομική ανταμοιβή που προσφέρεται. 

Οι δηλώσεις του αναλυτικά: 

«Είναι πιθανό να διεξαχθούν αγώνες Champions League στις ΗΠΑ. Αρχίσαμε να συζητάμε γι’ αυτό, αλλά για μετά το 2025, καθώς οι τελικοί της διοργάνωσης είναι καθορισμένοι μέχρι το 2025. Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Έτσι θα ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως οι λάτρεις του μπάσκετ στην Ευρώπη ακολουθούν το ΝΒΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός φέτος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Παρόλα αυτά η UEFA έχει μπει σε σκέψεις να αλλάξει την τοποθεσία όπου θα γίνει ο αγώνας, λόγω των εκλογών που θα γίνουν στην Τουρκία. Παράλληλα ο τελικός την επόμενη χρονιά θα γίνει στο Λονδίνο και το 2025 στο Μόναχο.