Ερχεται νέο «σοκ» για την Γιουβέντους, η UEFA ετοιμάζεται να την αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις

Γιουβέντους

i

© Twitter

Ερχεται νέο «σοκ» για την Γιουβέντους, η UEFA ετοιμάζεται να την αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις

Κώστας Τόπας 11:35 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 25.04.2023

Η UEFA φέρεται να ετοιμάζεται να τιμωρήσει την Γιουβέντους με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των οικονομικών ατασθαλιών.

Η «Gazzetta dello Sport» αναφέρει πως η UEFA παρακολουθούσε στενά τα νομικά προβλήματα των «μπιανκονέρι» τον τελευταίο χρόνο και διεξήγαγε τη δική της έρευνα για τις οικονομικές πρακτικές του συλλόγου, λαμβάνοντας αμέτρητα έγγραφα από την Εισαγγελία του Τορίνο.

Η προσφυγή της Γιουβέντους κατά της αφαίρεσης 15 βαθμών ήταν εν μέρει επιτυχής, εν αναμονή μιας νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κέρδη κεφαλαίου. Ωστόσο, η UEFA είναι αισιόδοξη ότι η νομική απόφαση θα ληφθεί στην Ιταλία μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αλλά σχεδιάζει να προχωρήσει εάν τα πράγματα διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Αυτό που αποτελεί πραγματική απειλή για τη Γιουβέντους είναι το οικονομικό Fair Play. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο σύλλογος επιβλήθηκε πρόστιμο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA για παραβιάσεις αυτών των κανόνων και υπέγραψε διάφορες συμφωνίες που τους επέτρεψαν να αποφύγουν ένα επιπλέον πρόστιμο 19,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές οι συμφωνίες βασίστηκαν εκτός ισολογισμών που παρείχε η «Γηραιά Κυρία», ενώ τα ίδια έγγραφα βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο των ερευνών της Εισαγγελίας του Τορίνο και της FIGC.

Εάν η «Γηραιά Κυρία» κερδίσει μια θέση σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, η UEFA θα κληθεί να πάρει μια απόφαση, πιθανότατα πριν από τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου. Ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις είναι μια πιθανή έκβαση, λόγω του γεγονότος ότι η συμφωνία ένστασης τον Σεπτέμβριο βασίστηκε στους ύποπτους ισολογισμούς.

Tags: