Η Νάπολι «ξέρανε» τη Γιουβέντους στο 90+3' και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον τίτλο

Νάπολι

i

© Photo by Oliver Weiken/picture alliance via Getty Images

Η Νάπολι «ξέρανε» τη Γιουβέντους στο 90+3' και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον τίτλο

Κώστας Τσιακλής 23:47 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 02:00 - 24.04.2023

Η Νάπολι χάρη σε γκολ του Τζιάκομο Ρασπαντόρι στο 90+3 πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Γιουβέντους (1-0) και πλέον είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Ζόρια για τους «μπιανκονέρι» στη «μάχη» για το Champions League.

Η Νάπολι με γκολ του Τζιακόμο Ρασπαντόρι στο 90+3' επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Γιουβέντους και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της Serie A. Από την άλλη οι «μπιανκονέρι» είδαν τις Ίντερ και Μίλαν να κερδίζουν νωρίτερα και να μειώνουν την απόσταση τους από την ίδια, στη «μάχη» που γίνεται για την έξοδο στο επόμενο Champions League.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τη Γιουβέντους στο 11’ με το σουτ του Χουάν Κουαδράδο, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ της Νάπολι, Άλεξ Μέρετ. Στο 16’ ο Ιταλός σταμάτησε και την κεφαλιά του Αρκάδιους Μίλικ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της και σταδιακά ξεκίνησε να «απειλεί» την εστία της Γιουβέντους. Αρχικά στο 50’ ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια έκανε μια ατομική προσπάθεια από αριστερά και έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Τσέσνι.

Οι επόμενες ευκαιρίες ήρθαν απανωτές σε διάστημα τριών λεπτών από τον Βίκτορ Οσίμεν. Στο 70’ ο κεντρικός επιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε στην περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ όμως την έστειλε πάνω στον Τσέσνι. Ο Οσίμεν είχε ακόμα μια ευκαιρία στο 73’ όταν βρέθηκε απέναντι στον Πολωνό τερματοφύλακα και έκανε ένα σουτ στην κίνηση ωστόσο η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Γιουβέντους να φτιάξει τις δικές τις ευκαιρίες. Στο 80’ η μπάλα έφτασε στο πόδι του Ρουγκάνι, όμως ο κεντρικός αμυντικός των «μπιανκονέρι» δεν μπόρεσε να την κατεβάσει προς την εστία με το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μίλικ έκανε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ωστόσο ήταν και αυτός άστοχος.

Στο 82’ η Γιουβέντους σκόραρε με τον Άνχελ Ντι Μαρία που έφυγε στην αντεπίθεση όμως μετά τη χρήση του VAR ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Μίλικ πάνω στον Λοπότκα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελντζίφ Ελμάς σέντραρε από δεξιά και βρήκε τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να σκοράρει με όμορφο βολέ και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Με τη νίκη αυτή η Νάπολι αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Λάτσιο στους 17 βαθμούς και χρειάζεται μόλις πέντε πόντους στα εναπομείναντα επτά παιχνίδια για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Από την άλλη η Γιουβέντους παρέμεινε στην 3η θέση με 59 βαθμούς και βρίσκεται στο +3 από Ρόμα (παίζει αύριο με Αταλάντα) και Μίλαν και στο +5 από την Ίντερ στη «μάχη» για την έξοδο στο επόμενο Champions League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο φάσεις. Στο γκολ της Γιουβέντους στο 82' που ακυρώθηκε για φάουλ και φυσικά στο τέρμα που πέτυχε ο Ρασπαντόρι στο 93'. 

MVP: Ο πολυτιμότερος παίκτης δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 86' και με το γκολ του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.