Ο Λουκάκου σπάει τη σιωπή του μετά την άρση της τιμωρίας του: «Δόθηκε μήνυμα να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός»

Λουκάκου

i

Print Screen

Ο Λουκάκου σπάει τη σιωπή του μετά την άρση της τιμωρίας του: «Δόθηκε μήνυμα να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός»

Κώστας Τόπας 14:24 - 23.04.2023

Ο επιθετικός της Ίντερ, Ρομέλου Λουκάκου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση της FIGC να ακυρώσει την ποινή του στο Coppa Italia αποδεικνύει ότι υπάρχει επιθυμία να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός.

Ο Βέλγος φόργουορντ θα είναι διαθέσιμος για τον δεύτερο αγώνα του Coppa Italia με τη Γιουβέντους την επόμενη εβδομάδα, αφού η FIGC αποφάσισε να ακυρώσει τον αποκλεισμό ενός αγώνα.

Ο Λουκάκου είχε αποβληθεί στον πρώτο αγώνα στο Τορίνο στις 4 Απριλίου, λαμβάνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για έναν πανηγυρισμό που θεωρήθηκε προκλητικός για το γηπεδούχο κοινό. Ωστόσο, η πλειονότητα των 5.000 οπαδών της Γιουβέντους στο Curva Sud είχε στοχοποιήσει τον Λουκάκου με ρατσιστικές προσβολές, οπότε ο Βέλγος επιθετικός απάντησε με τον συνήθη πανηγυρισμό του.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!
SERIE A

22:00 - 22.04.2023

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ακύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στον Ρομέλου Λουκάκου για τον πανηγυρισμό του κόντρα στην Γιουβέντους και τώρα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η Ίντερ είχε ασκήσει έφεση κατά της αποβολής του Λουκάκου, αλλά απορρίφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας οργή στην Ιταλία, ειδικά από τη στιγμή που η Γιουβέντους είχε κερδίσει την έφεσή της σε διαμάχη που είχε με τους οργανωμένους οπαδούς της Νάπολι. Με αυτές τις δύο ετυμηγορίες, ο Λουκάκου θα ήταν το «μόνο θύμα και ένοχος», όπως τόνισε η Ίντερ σε επίσημη δήλωση της.

Ο Λουκάκου έσπασε τώρα τη σιωπή του, με μια σύντομη δήλωση στο ιταλικό πρακτορείο ANSA: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτήν την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της FIGC, ο οποίος έχει αποδείξει μεγάλη ευαισθησία. Πιστεύω ότι χάρη στην παρέμβασή του αποδόθηκε δικαιοσύνη, δίνοντας σήμα στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο. Αποδείχθηκε ότι υπάρχει η επιθυμία να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός».