Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!

Ρομέλου Λουκάκου

i

Ρομέλου Λουκάκου/©IG:romelulukaku

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!

Θάνος Λυμπερόπουλος • 22:00 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ακύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στον Ρομέλου Λουκάκου για τον πανηγυρισμό του κόντρα στην Γιουβέντους και τώρα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Θετικά είναι τα νέα για τον Ρομέλου Λουκάκου και την Ίντερ, καθώς ο Βέλγος επιθετικός θα έχει τελικά δικαίωμα συμμετοχής στον επερχόμενο ημιτελικό απέναντι στην Γιουβέντους για το Κύπελλο Ιταλίας. Ο Λουκάκου που σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω του πανηγυρισμού του απέναντι στους φίλους της «Μεγάλης Κυρίας».

Ο 29χρονος επιθετικός, θέλησε να απαντήσει στα ρατσιστικά σχόλια που είχε δεχθεί νωρίτερα απ' την κερκίδα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να θεωρεί τον πανηγυρισμό του αυτό προκλητικό. Ο Νταβίντε Μάσα, που θα διευθύνει το κυριακάτικο (23/4, 21:00) ντέρμπι της Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο Φάληρο, είχε δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βέλγο διεθνή στράικερ στέλνοντας τον στα αποδυτήρια. 

Με αυτό το τρόπο ο Λουκάκου δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στην ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη (26/4 22:00), όμως ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ακύρωσε ουσιαστικά τον Νταβίντε Μάσα και κατά συνέπεια την ποινή του Βέλγου, που έτσι θα είναι στις διαθέσιμες επιλογές του Ιντζάγκι

«Η αρχή της καταπολέμησης κάθε μορφής ρατσισμού είναι θεμελιώδες στοιχείο του αθλητικού συστήματος. Υπάρχουν λοιπόν σοβαροί λόγοι για χορήγηση χάρης σε εξαιρετική και έκτακτη περίπτωση», αναφέρει ο κανονισμός στον οποίο στάθηκε και πήρε θέση ο Γκραβίνα, ο οποίος θέλησε με αυτό το τρόπο να στείλει ένα ηχηρότατο μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσα κι έξω απ' τα γήπεδα.