Ο Ιωάννης Πουλτσίδης, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, στο Sportal: «Δεν έχω διαπιστώσει κάποια μεταμέλεια»

Ο Ιωάννης Πουλτσίδης, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, στο Sportal: «Δεν έχω διαπιστώσει κάποια μεταμέλεια»

Αλέξης Σαββόπουλος 08:39 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 24.03.2023

Ένα σημαντικό, πρώτο, κεφάλαιο στην πολύκροτη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έκλεισε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας. Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του 19χρονου, Ιωάννης Πουλτσίδης μιλά στο Sportal για τα όσα εκτυλίχθηκαν έως σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και τα όσα σοκαριστικά ακούστηκαν εκεί.

Με την κατάθεση από τον 20χρονο δίδυμο αδερφό του ενός από τους δυο τραυματίες με αιχμηρό αντικείμενο στον γλουτό, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων από τους συνολικά 26 μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στο εδώλιο, ως γνωστό, κάθονται 12 άτομα που βαρύνονται με την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας του Αλκιβιάδη Καμπανού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας των δύο φίλων του καθώς και με σωρεία άλλων αδικημάτων.

Πρόεδρος ΑΣ Άρη στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Έλαβα βίντεο της επίθεσης από άγνωστο αποστολέα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:42 - 14.03.2023

Πρόεδρος ΑΣ Άρη στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Έλαβα βίντεο της επίθεσης από άγνωστο αποστολέα»

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου του Άρη, αποκάλυψε ότι έλαβε ένα βίντεο μέσω εφαρμογής στο κινητό του από άγνωστο αριθμό, στο οποίο καταγράφηκαν σκηνές από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν ο Άλκης και η παρέα του, την 1η Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

Τη Δευτέρα (27/3) θα αναγνωσθούν τα έγγραφα της δικογραφίας και από την Τρίτη (28/3) αρχίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. «Έχουμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας. Υπολογίζω ότι πριν από τα τέλη Μαΐου πολύ δύσκολα να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έχουμε δικασίμους και μέσα και μετά τη Μ. Εβδομάδα οπότε το Πάσχα δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη», εξηγεί στο Sportal ο ένας εκ των συ-νήγορων της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Ιωάννης Πουλτσίδης.

«Σε προγενέστερο στάδιο είχαν υποβληθεί τρία αιτήματα της υπεράσπισης. Να προσαχθούν αυτοί που τράβηξαν τα βίντεο για να καταθέσουν ως αυτόπτες μάρτυρες, να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομι-κοί της αθλητικής βίας και να αρθεί το απόρρητο της εφαρμογής Viber μέσω της οποίας εστάλη το βίντεο στον πρόεδρο του Α.Σ. Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη που κατέθεσε ως μάρτυρας. Απόλυτα σωστά απορρίφθηκαν σωρηδόν τα τρία αιτήματα, καθώς κανείς από τους μάρτυρες δε θα είχε να συνεισφέρει στην ουσία της υπόθεσης. Ειδικά το αίτημα για την άρση του απορρήτου ήταν ένα παρελκυστικό αίτημα που μοναδικό στόχο είχε να παρέλθει το 18μηνο από την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, να μην ολοκληρωθεί η δίκη και να αφεθούν ελεύθεροι», σημείωσε ο κ. Πουλτσίδης.

Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο Sportal, ότι είναι η πιο στυγερή ανθρωποκτονία που έχει δικάσει ποτέ. «Ο λόγος είναι ότι επρόκειτο για μια δολοφονία χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο να σκοτώσουν τον Άλκη και να αποπειραθούν να σκοτώσουν και τους άλλους δύο που τραυματίστηκαν και γλίτωσαν από εξωτερικά αίτια. Απλά υποστήριζαν τον Άρη. Ήταν ωμή βία, ωμή ανθρωποκτονία. Το ίδιο θα έλεγα αν αφορούσε οπαδούς άλλων ομάδων», τόνισε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του άτυχου νεαρού. Ο ίδιος περιέγραψε το πόσο σοκαριστικά ήταν τα όσα κατατέθηκαν στη διάρκεια της δίκης, σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας που εξετάστηκαν. Καταθέσεις και μαρτυρίες ικανές να λυγίσουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους και που οδήγησαν τη μητέρα του Άλκη να ξεσπάσει αρκετές φορές κατά των κατηγορουμένων που έκοψαν το νήμα της ζωής του παιδιού της. «Σε κάθε συνεδρίαση του Δικαστηρίου ακούγεται και κάτι σοκαριστικό, κυρίως από τους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δυστυχώς τα έζησαν, όπως σοκαριστικά ήταν όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής κ. Κοβάτση, που διενήργησε μια εμπεριστατωμένη πραγματογνωμοσύνη. Η δίκη έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, πανελλήνια προβολή. Η διαδικασία έχει αρκετή ένταση με 25 συνηγόρους υπεράσπισης. Είναι αναπόφευκτο. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη, η οποία μετουσιώνεται σε κάποια πράγματα που ακούγονται εντός της αίθουσας. Κυλάει όμως καλά και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια δίκαιη απόφαση», σημείωσε ο κ. Πουλτσίδης.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος για τη στάση των κατηγορουμένων εντός της δικαστικής αίθουσας.

«Οι κατηγορούμενοι είναι μονίμως σκυθρωποί, φορώντας τις μάσκες τους. Η εμπειρία μου λέει με βάση αυτά που είδα μετά την τέλεση της πράξης, δηλαδή 2-3 μήνες, δεν έχω διαπιστώσει κάποια μεταμέλεια. Ούτε εκφράστηκε προς την οικογένεια του Άλκη. Όχι ότι θα διόρθωνε ή θα έφερνε πίσω τον Άλκη, αλλά το ελάχιστον θα ήταν μια συγνώμη».

Μια συγνώμη που περιμένει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία…