Και εγένετο οδός «Άλκης Καμπανού» (vids)
i

Άλκης Καμπανός/©Intime

Και εγένετο οδός «Άλκης Καμπανού» (vids)

Αλέξης Σαββόπουλος 10:21 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 14.03.2023

Συγκλόνισε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης στην τελετή ονοματοδοσίας της οδού Γαζή σε “Άλκη Καμπανού”.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η οδός “Θ. Γαζή” μετονομάστηκε πριν λίγη ώρα σε «Άλκης Καμπανός». Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας. Ο Αρης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Λευτέρη Αρβανίτη.

Στο σημείο της δολοφονίας του παιδιού τους βρέθηκαν και οι γονείς του Αλκιβιάδη Καμπανού. Ο Αριστείδης και η Μελίνα Καμπάνου μαζί με άλλους στενούς συγγενείς άφησαν λίγα λουλούδια στα σκαλιά που άφησε την τελευταία του πνοή ο μονάκριβος γιος τους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου έρχονται στο σημείο παρουσία κόσμου. Μάλιστα Ο πατέρας του Άλκη, μόλις αντίκρισε το σημείο τα μάτια του γέμισαν με δάκρυα, ενώ σε κλάματα ξέσπασαν και οι συγγενείς του.

Συγκλονιστικά ήταν και τα λόγια του. «Ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ζέρβα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έκαναν τη τιμή στον Άλκη, να δώσουν το όνομα του Άλκη στην οδό. Η θυσία του Άλκη, ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας. Με λιγότερη βία, με καθόλου θύματα. Πριν από δύο εβδομάδες ήρθα εδώ για πρώτη φορά. Τώρα είναι η δεύτερη φορά. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα. Η αγάπη όλου του κόσμου, του Δήμου και όλων σας, μου δίνει κουράγιο. Σας ευχαριστώ όλους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, ευχαρίστησε Περιφέρεια και Δήμο, ενώ μίλησε για τη διατήρηση της μνήμης του Άλκη: «Είναι πάρα πολύ συγκινητική στιγμή. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης που αποδέχθηκαν το αίτημα του ΑΣ Αρης για τη μετονομασία της οδού σε «Άλκης Καμπανός». Ο στόχος ήταν και θα είναι πάντα να μείνει άσβεστη η μνήμη του Άλκη, που τόσο άδικα και άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο. Το φως της ψυχής του, να διώξει το σκοτάδι που έχει απλωθεί στη πόλη».