Στις 7 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δίκη του Μαγκουάιρ για την επίθεσή του σε αστυνομικό στη Μύκονο

Χάρι Μαγκουάιρ

i

PrtScr

Στις 7 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δίκη του Μαγκουάιρ για την επίθεσή του σε αστυνομικό στη Μύκονο

Κώστας Τόπας 10:14 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 21.06.2023

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 ορίστηκε η δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ για την επίθεσή του σε αστυνομικό στη Μύκονο το 2020.

Η εκ νέου δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ έχει οριστεί για τις 7 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά την επίθεσή του σε αστυνομικό στη Μύκονο.

Ο στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών από δικαστήριο της Σύρου, αφού κρίθηκε ένοχος για επίθεση κατά της αστυνομίας, αντίσταση στη σύλληψη και απόπειρα δωροδοκίας. Ο αδερφός του Τζο και ο φίλος του Κρίστοφερ Σάρμαν καταδικάστηκαν και οι δύο σε 13 μήνες, με τριετή αναστολή. Ωστόσο, ο Χάρι Μαγκουάιρ άσκησε έφεση που οδήγησε αυτόματα στην ακύρωση της καταδίκης και σε εκ νέου δίκη σε ανώτερο δικαστήριο. Δεν μπορεί να του επιβληθεί αυστηρότερη ποινή αν κριθεί ξανά ένοχος.

Ωστόσο, η ακρόαση καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του Covid και στη συνέχεια επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα προτού η νομική ομάδα του Μαγκουάιρ ζητήσει να αναβληθεί για άλλη μια φορά. Τώρα έχει προγραμματιστεί εκ νέου για τις 7 Φεβρουαρίου, αν και ο Μαγκουάιρ δεν αναμένεται να δώσει φυσική παρουσία στην αίθουσα.

Επίθεση σε αστυνομικό και απόπειρα δωροδοκίας

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου. Η αστυνομία είχε κληθεί στο σημείο έπειτα από καβγά που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο παρέες τουριστών. Συγκεκριμένα εννέα Βρετανοί που ήταν μέσα σε ένα βαν, ανάμεσά τους και ο Χάρι Μαγκουάιρ, ήρθαν σε αντιπαράθεση με δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν έξω από το βαν, καθώς φαίνεται να πείραξαν τις κοπέλες της παρέας τους και πιο συγκεκριμένα, μέλη της πρώτης ομάδας, κατηγόρησαν τους δεύτερους πως έριξαν ουσίες στο ποτό κάποιων εκ των γυναικών που ήταν μαζί τους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του Μαγκουάιρ.

Παρά την επέμβαση των αστυνομικών τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και μάλιστα ο Μαγκουάιρ μαζί με τους δύο φίλους του έβρισαν τους αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τμήμα. Ωστόσο, ούτε εκεί έδειξαν να ακολουθούν τις οδηγίες των ένστολων και επιτέθηκαν και εξύβρισαν κι άλλον αστυνομικό, ενώ φέρεται να επιχειρήσαν να δωροδοκήσουν τους αστυνομικούς για να τους αφήσουν ελεύθερους.