Ενισχύεται στην επίθεση η Έβερτον - Ανακοίνωσε τον Μπέτο

Μπέτο

Ενισχύεται στην επίθεση η Έβερτον - Ανακοίνωσε τον Μπέτο

Ιάσονας Τσίλης 17:26 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 29.08.2023

Την απόκτηση του Μπέτο από την Ουντινέζε έκανε γνωστή η Έβερτον, με τη συμφωνία να κλείνει στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η Έβερτον μετά από τρεις αγωνιστικές στην Premier League, είναι η μοναδική ομάδα που έχει μείνει... άσφαιρη. 

Έτσι λοιπόν, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής. Τελικά κατέληξε στον 25χρονο Μπέτο.

Ο Πορτογάλος, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τα «ζαχαρωτά», με τη μεταγραφή να κοστίζει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις του Μπέτο

«Αισθάνομαι καλά που ήρθα στην Έβερτον. Πάντα την εκτιμούσα ως ομάδα. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με ιστορία στην Premier League. Ήταν εύκολο για μένα να πάρω αυτή την απόφαση.

Όταν ένας σύλλογος όπως η Έβερτον προσπαθεί να σε αγοράσει τον Ιανουάριο και μετά έρχεται ξανά το καλοκαίρι, νιώθεις ότι, εντάξει, με θέλουν πραγματικά, οπότε αυτό έκανε την απόφαση εύκολη και για μένα. Το είδωλό μου, ο Σαμουέλ Ετό, έπαιξε και εδώ, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Μπορώ να φέρω κουράγιο, μπορώ να φέρω αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα μου είναι η προσπάθεια. Πάντα θα φέρνω ενθουσιασμό στην ομάδα και στους αγώνες μας. Νιώθω ότι το στυλ μου ταιριάζει πολύ με την Έβερτον.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω - σήμερα, τώρα. Ξέρω ότι η ομάδα πρέπει να σκοράρει περισσότερα γκολ και θα προσπαθήσω να βοηθήσω σε αυτό. Μου αρέσει να βάζω γκολ. Ξέρω ότι το χρειαζόμαστε και είμαι εδώ για να βοηθήσω. Πάντα θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να βάζω γκολ.

Αισθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ και θέλω να αφήσω το στίγμα μου. Ας το κάνουμε».

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Έβερτον, πέρασε επτά χρόνια αγωνιζόμενος στη χώρα του, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2020-21 στην Πορτιμονένσε, όπου σε 30 παιχνίδια πέτυχε 11 γκολ.

Η απόδοση του εκείνη τη χρονιά, ήταν ικανή να τον οδηγήσει στο επόμενη βήμα, το οποίο ήταν η μετακόμιση του στην Ιταλία για λογαριασμό της Ουντινέζε. Κατάφερε να προσαρμοστεί σχετικά εύκολα στη Serie A, πετυχαίνοντας διψήφιο αριθμό τερμάτων και στις δύο σεζόν του. Ο τελικός απολογισμός του, ήταν 22 γκολ και τρεις ασίστ σε 65 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Ουντινέζε.

Η μετάβαση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, δεν είναι εύκολη για κανέναν ποδοσφαιριστή, όμως στην μπλε πλευρά του Μέρσεϊσαιντ χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα, μετά τις τρεις σερί ήττες με το «καλημέρα» και ευελπιστούν, ότι ο Μπέτο θα είναι η λύση στο πρόβλημα που έχουν στο σκοράρισμα.