Οι αποφάσεις της ΕΕΑ για την προστασία των διαιτητών – Σχολιασμός των φάσεων με βίντεο και αύξηση των προστίμων

Οι αποφάσεις της ΕΕΑ για την προστασία των διαιτητών – Σχολιασμός των φάσεων με βίντεο και αύξηση των προστίμων

Sportal newsroom 20:39 - 11.12.2023

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πήρε πέντε αποφάσεις για να προστατεύσει τους διαιτητές.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδρίασε σήμερα για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ποδόσφαιρο και κυρίως για την επιθυμία των διαιτητών να προστατευθούν και να μπορούν να εργαστούν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Η συνεδρίαση είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες και τα μέλη της ΕΕΑ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα γίνουν και πάλι αγώνες της Super League.

Στις αποφάσεις που πήρε η ΕΕΑ υπάρχει πρόθεση να δημοσιοποιούνται και πάλι με βίντεο οι συνομιλίες για τις επίμαχες φάσεις. Επίσης, ν’ αυξηθούν τα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις εις βάρος των διαιτητών, ενώ θα υπάρχει και αστυνομικός στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

Η ΕΠΟ, παράλληλα, θα ζητήσει να υπάρξει συνάντηση των διαιτητών με τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.