Έφεση και από τον Παναθηναϊκό στην πρωτοβάθμια απόφαση!

Βαγιάκος, Κέζας, Μπουτσικάρης

i

Intime

Έφεση και από τον Παναθηναϊκό στην πρωτοβάθμια απόφαση!

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:37 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:50 - 28.10.2023

Δεν είναι μόνος ο Ολυμπιακός που θα εφεσιβάλλει την πρωτοβάθμια απόφαση της Αθλητικής Δικαστή της Super League, αλλά και ο Παναθηναϊκός... Όμως για το δικό του κομμάτι της υπόθεσης.

Ο Παναθηναϊκός επωφελήθηκε από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για τη διακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όμως από δικονομικής άποψης δεν κέρδισε την εκδίκαση.

Γιατί η Αθλητική Δικαστής, κυρία Αντιγόνη Σταμολέκα, απέρριψε την κύρια παρέμβαση του Τριφυλλιού και δεν τον δέχτηκε ως διάδικο στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι θέσεις που εξέφρασαν οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού στην ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, καθώς και το υλικό που προσκόμισαν με το υπόμνημα που παρέδωσαν την Παρασκευή, δεν ελήφθησαν υπόψη στο τελικό πόρισμα.

Άμεση συνέπεια της απόρριψης της παρέμβασης του Παναθηναϊκού, είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να παραστεί στην εκδίκαση της έφεσης, που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός.

Μία λεπτομέρεια όχι τόσο σημαντική για το φίλαθλο κοινό που απλά διαβάζει τα νέα, αλλά με μεγάλη σημασία για τους «πράσινους». Οι οποίοι με τα τωρινά δεδομένα, θα παρακολουθήσουν ως θεατές μία υπόθεση που τους αφορά ευθέως.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα νομικό όπλο για να αλλάξει την κατάσταση και θα το μεταχειριστεί. Θα εφεσιβάλλει και ο ίδιος την πρωτοβάθμια απόφαση, στο σκέλος που αφορά την απόρριψη της παρέμβασης του.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα ασχοληθεί με την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, θα αποφανθεί και για το αίτημα του Τριφυλλιού να αποτελέσει μέρος της εκδίκασης.

Στο αρνητικό ενδεχόμενο που θα επικυρωθεί η απόφαση της Αθλητικής Δικαστή της Super League, τότε ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει εκτός της διαδικασίας και θα περιμένει τις εξελίξεις χωρίς να τις επηρεάζει.

Η νομική κίνηση του νομικού τμήματος του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και αφού παραλάβει τη Δευτέρα το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, για να το μελετήσει.