Ειρήνη Καρυπίδη: Η δυναμική εμφάνιση της προέδρου του Άρη που κέρδισε τις εντυπώσεις (gallery)

Η Ειρήνη Καρυπίδη

Ειρήνη Καρυπίδη: Η δυναμική εμφάνιση της προέδρου του Άρη που κέρδισε τις εντυπώσεις (gallery)

Αλέξης Σαββόπουλος 19:40 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 11.06.2023

Ποια είναι η αδερφή του Θόδωρου Καρυπίδη που έκανε την δυναμική της εμφάνιση παρουσιάζοντας τον βασικό χορηγό της ΠΑΕ αλλά και τη νέα φανέλα.

Όλο και πιο συχνά τους τελευταίους μήνες, η Ειρήνη Καρυπίδη εμφανίζεται στα κοινά του Άρη. Άλλωστε από τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε και τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΠΑΕ αντί του εκλιπόντος εξαδέρφου του Θόδωρου Καρυπίδη. Η μεγαλύτερη κατά ένα χρόνο, γεννημένη το 1978, Ειρήνη είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος της εταιρίας «Amani Swiss (Cyprus) Limited», στην οποία μάλιστα έχουν μεταβιβαστεί και οι μετοχές της ΠΑΕ Άρης τον Μάρτιο του 2019 (για την ακρίβεια το 89.93% των μετοχών) έπειτα από έγκριση της ΕΕΑ.

Τα δυο αδέρφια από την Ειρηνούπολη Ημαθίας, τρέχουν μαζί την οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσαν τον Απρίλιο του 2001, την «Karipidis Pallets», διατηρώντας το εργοστάσιο στα πατρώα εδάφη της Ημαθίας, όσο κι αν η έδρα των εταιρειών τους βρίσκεται στην Αθήνα και αλλού. Τα τελευταία χρόνια κεντρικός βραχίονας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, είναι η Amani Swiss που διαθέτει τρία κεντρικά γραφεία, το ένα στο Λουγκάνο της Ελβετίας, το δεύτερο στη Λευκωσία της Κύπρου και το τρίτο στην Αθήνα, επί της οδού Πανεπιστημίου 6.

Ειρήνη Καρυπίδη @ Intime

Η Amani Swiss, σύμφωνα με το εταιρικό προφίλ της, δραστηριοποιείται στους χώρους της αγροδιατροφής, του αθλητισμού, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο αυτό εμπορεύεται τρόφιμα (φρούτα και λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, ποτά, γαλακτοκομικά προϊόντα, σνακ, καρυκεύματα, γλυκά κ.α.) και ζωοτροφές σε όλο τον κόσμο, ενώ, όπως δηλώνεται, η διοικητική ομάδα της έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο του πετρελαίου, των ενεργειακών προϊόντων, των ορυκτών και βιομηχανικών μετάλλων. 

Παράλληλα, παρέχει, όπως λέει, ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών logistics και μεταφορών και εκτεταμένη κάλυψη διανομής παλετών από την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Στα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άρη, η αδερφή του δεν εμφανιζόταν σχεδόν καθόλου. Το όνομά της άρχισε να γίνεται γνωστό, όταν η εταιρία της πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ και όταν ανέλαβε την Προεδρία. Από τότε σιγά-σιγά άρχισε να κάνει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις στο Κλεάνθης Βικελίδης αλλά και σε κάποιες εκδηλώσεις (όπως τα εγκαίνια του περιπτέρου στη ΔΕΘ), αναλαμβάνοντας κατά κύριο λόγο το κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας. 

Ειρήνη Καρυπίδη © Intime

Χάρη στις δικές της επαφές με την ισραηλινή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ο Άρης φιλοξένησε τη Μακάμπι Χάιφα για φιλικό παιχνίδι, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την αποπεράτωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Πρόσφατα συμμετείχε σε διεθνές φόρουμ για τον αντισημιτισμό ενώ σε λίγες μέρες, στα πλαίσια των σχέσεων με το Ισραήλ, ο Άρης θα μεταβεί στη Χάιφα για ένα δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Μακάμπι.

Όσοι τη γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια πολύ έξυπνη, ικανή και καταρτισμένη επιχειρηματία που συμμετείχε σε όλα τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο Θόδωρος Καρυπίδης τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ για επιχειρηματικούς λόγους και είχε ενεργό ρόλο σε μεγάλες συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με τους κινέζους την περίοδο της Πανδημίας. 

Είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν και όσοι ήταν παρόντες σε μια από τις συσκέψεις που έγιναν στην Περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης με αφορμή το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Άρη, στην οποία η ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από την Ειρήνη Καρυπίδου.

Άρης: Πλέον έμαθε και να πουλάει
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:00 - 08.06.2023

Άρης: Πλέον έμαθε και να πουλάει

Η παραχώρηση του Μπράντλει Μαζικού στη Σερβέτ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μαθαίνει πλέον το παιχνίδι των πωλήσεων. Το Sportal κάνει μια αναδρομή στα πιο πετυχημένα deals των τελευταίων χρόνων του Άρη

Η σημερινή παρουσία της αποτελεί ακόμη μια ένδειξη ότι και θέλει και μπορεί και προφανώς διεκδικεί με τις ευλογίες του αδερφού της, ακόμη πιο ενεργό ρόλο στα κοινά του Άρη. Όχι φυσικά με το αγωνιστικό με το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση αλλά με το εμπορικό και κοινωνικό προφίλ της ΠΑΕ που είναι και πιο κοντά στα… χωράφια της.