Ο Εκόνγκ αναδείχθηκε MVP στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής!

Εκόνγκ

i

© PrtScr

Ο Εκόνγκ αναδείχθηκε MVP στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:03 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 12.02.2024

Μπορεί η Νιγηρία να μην κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ωστόσο ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Τροστ Εκόνγκ, έκανε τη διαφορά στη διοργάνωση.

Σπουδαία διάκριση για τον Τροστ Εκόνγκ

Η Νιγηρία γνώρισε την ήττα στον τελικό από την Ακτή Ελεφαντοστού και δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ωστόσο μετά το τελικό σφύριγμα ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ως ο MVP της διοργάνωσης.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί μία δικαίωση για τον ίδιο, έπειτα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του. Συνολικά, ο έμπειρος στόπερ μέτρησε τρία γκολ στο Κόπα Άφρικα. Τα δύο με πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων και στα ημιτελικά με τη Νότια Αφρική και μία άπιαστη κεφαλιά στον τελικό. Επίσης, κατάφερε όντας και αρχηγός της Εθνικής του να ηγηθεί της προσπάθειας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό τρόπο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, ο παίκτης του Δικεφάλου στο 38' έκανε το 1-0 για τη χώρα του, αλλά οι Ιβοριανοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και στο 81' ο μαχητής της ζωής και φορ της Ντόρτμουντ, Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα γεννητικά όργανα, ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα; Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη μάχη-θρίλερ του Big-4
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:40 - 12.02.2024

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα; Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη μάχη-θρίλερ του Big-4

Το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έληξε ισόπαλο, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πανηγύρισαν άνετα τη νίκη κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΟΦΗ αντίστοιχα. Που τοποθετούν οι στοιχηματικές εταιρείες το Big-4 σε ότι αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Με την ολοκλήρωση του τουρνουά, ο Τροστ Εκόνγκ είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να τεθεί στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη.