Εκόνγκ: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Copa Africa - Αυτό είναι το ποδόσφαιρο»

Εκόνγκ

i

© Intime

Εκόνγκ: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Copa Africa - Αυτό είναι το ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τροστ Εκόνγκ για την πορεία της Εθνικής Νιγηρίας στο Copa Africa.

Η Νιγηρία πήρε με 2-0 το ντέρμπι κόντρα στο Καμερούν και θα παίξει στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα με την Ανγκόλα. 

Πρωταγωνιστής για τους «Σούπερ Αετούς» ήταν ο επιθετικός της Αταλάντα Λούκμαν. Στο 36’ έκανε το 1-0 με πλασέ από κοντά και στο 90’ από ασίστ του Μπάσεϊ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0), σφραγίζοντας έτσι τη νίκη-πρόκριση για τη Νιγηρία.

Ο αρχηγός της ομάδας και παίκτης του ΠΑΟΚ, Τροστ Εκόνγκ, στάθηκε στα πεπραγμένα των «Super Eagles»:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα εύκολα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτή την διοργάνωση. Έχουμε παίξει με την Ισημερινή Γουινέα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γουινέα Μπισάου και το Καμερούν και κανένα από τα παιχνίδια δεν ήταν… πικνίκ. Από τα προημιτελικά και έπειτα, θα είναι αρκετά δυσκολότερα τα πράγματα, γιατί όλες οι ομάδες έχουν το πιστεύω ότι είναι αρκετά καλές για να κατακτήσουν το τουρνουά. 

Συζητάμε μεταξύ μας για το τι πρέπει να κάνουμε. Δεν υπάρχει καμία ξεκούραση πάνω στα κουπιά μας. Είδαμε την Γουινέα να αποκλείει την Ισημερινή Γουινέα που πέρασε ως η καλύτερη ομάδα από τον πρώτο όμιλο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε».