Η Νιγηρία του Εκόνγκ απέκλεισε το Καμερούν και θα συναντήσει την Ανγκόλα του Ζίνι - Γυρίζει στην ΑΕΚ ο Μουκουντί (vid)

Η Νιγηρία του Εκόνγκ απέκλεισε το Καμερούν και θα συναντήσει την Ανγκόλα του Ζίνι - Γυρίζει στην ΑΕΚ ο Μουκουντί (vid)

Δημήτρης Χούπης 00:09 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 28.01.2024

Η Νιγηρία πήρε με 2-0 το ντέρμπι κόντρα στο Καμερούν και θα παίξει στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα με την Ανγκόλα του φορ της ΑΕΚ Ζίνι. Βασικός με τους νικητές ο Εκόνγκ του ΠΑΟΚ, αναπληρωματικός ο Μουκουντί που γυρίζει στην Ένωση.

Θρίαμβος για τη Νιγηρία.

Οι «Σούπερ αετοί» και τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» είχαν αναμετρηθεί τρεις φορές στον τελικό του Κόπα Άφρικα και το Καμερούν πάντα ήταν αυτό που χαμογελούσε (1984, 1988 και 2000).

Αυτή τη φορά η Νιγηρία που είχε βασικό στόπερ τον άσο του ΠΑΟΚ Τροστ Εκόνγκ (90λεπτο), πήρε εκδίκηση και πέρασε στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Ανγκόλα.

Για τους ηττημένους ο στόπερ της ΑΕΚ Άρολντ Μουκουντί έμεινε στον πάγκο σε όλο το ματς. Πρωταγωνιστής για τους «Σούπερ Αετούς» ήταν ο επιθετικός της Αταλάντα Λούκμαν. Στο 36’ έκανε το 1-0 με πλασέ από κοντά και στο 90’ από ασίστ του Μπάσεϊ σημείωσε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη-πρόκριση για τη Νιγηρία.

Η Ανγκόλα, η οποία έως τώρα έχει εντυπωσιάσει στο Κόπα Άφρικα, νίκησε άνετα νωρίτερα τη Ναμίμπια με 3-0 κι εξασφάλισε πρώτη το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το παιχνίδι, ωστόσο, ξεκίνησε στραβά για την Ανγκόλα, στην αποστολή της οποίας βρίσκεται ο φορ της ΑΕΚ Ζίνι, αφού στο 17’ αποβλήθηκε ο Νεμπλού. Η Ανγκόλα, όμως, ήταν ανώτερη, η διαφορά των δύο ομάδων τεράστια κι έτσι στο 38’ ο Νταλά έκανε το 1-0.

Στο 40’ έμεινε και η Ναμίμπια με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δέυτερη κίτρινη κάρτα ο Χαουκόνγκο. Στο 42’ ξανά ο Νταλά σημείωσε το 2-0 και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς.

Στο 66’ με πλασέ σε αντεπίθεση ο Μαμπουλούλου διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο φορ της Ένωσης Ζίνι αγωνίστηκε ως αλλαγή. Στο 70’ αντικατέστησε τον Φρέντι.

Το παιχνίδι για τους «8» θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου στο Αμπιτζάν. Η φάση των «16» διεξάγεται 27-30 του μήνα, τα προημιτελικά 2-3 Φλεβάρη, τα ημιτελικά στις 7 του ερχόμενου μήνα, ενώ στις 10/2 είναι ο μικρός τελικός και στις 11 ο μεγάλος τελικός.