«Ο Εκόνγκ έχει δεχτεί πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας»

Εκόνγκ

i

© Intime

«Ο Εκόνγκ έχει δεχτεί πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:48 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 17.02.2024

Ο Τροστ Εκόνγκ έχει στα χέρια του μία πολύ σημαντική πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο Νικολό Σίρα.

Μπορεί η Νιγηρία να γνώρισε την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1), ωστόσο ο Τροστ Εκόνγκ έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρο το τουρνουά. 

Συνολικά ο πολύπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ μέτρησε τρία γκολ στη διοργάνωση. Τα δύο με πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων και στα ημιτελικά με τη Νότια Αφρική και μία άπιαστη κεφαλιά στον τελικό. Επίσης, κατάφερε όντας και αρχηγός της Εθνικής του να ηγηθεί της προσπάθειας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό τρόπο.

Στο τέλος, ο ίδιος αναδείχθηκε ως ο MVP του Κόπα Άφρικα και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο Εκόνγκ έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, αποτελώντας μία άκρως ελκυστική επιλογή. 

Μάλιστα, ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Νικολό Σίρα, με ανάρτησή του στα Social Media έκανε λόγο για μία σημαντική πρόταση που έχει δεχθεί ο παίκτης του Δικεφάλου από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ έχει δεχθεί μια πολύ σημαντική προσφορά από σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο επισήμανε πως το ενδεχόμενο να μετακομίσει σε κάποια της Σαουδικής Αραβίας είναι ανοικτό το προσεχές καλοκαίρι.

«Ο Τροστ Εκόνγκ, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της AFCON αφού έπαιξε κάθε λεπτό σε κάθε παιχνίδι και σημείωσε 4 γκολ. Υπάρχει συγκεκριμένη πιθανότητα να μετακομίσει στη Saudi Pro League το καλοκαίρι καθώς το ενδιαφέρον είναι πραγματικό και ισχυρό, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει το σχετικό tweet του έγκριτου ρεπόρτερ.

Θυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι, ο Τροστ Εκόνγκ αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ κι έγινε κάτοικος Τούμπας, υπογράφοντας συμβόλαιο με ισχύ έως και τον Ιούνιο του 2026. Συνολικά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις, ο Νιγηριανός μετράει μία ασίστ σε 22 συμμετοχές.