Στην καλύτερη ενδεκάδα του Copa Africa ο Εκόνγκ

Εκόνγκ

i

© PrtScr

Στην καλύτερη ενδεκάδα του Copa Africa ο Εκόνγκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:07 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 14.02.2024

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του Copa Africa, μετά το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της διοργάνωσης.

Ακόμα μία σπουδαία διάκριση για τον Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μετά το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του Copa Africa συμπεριλήφθηκε φυσιολογικά και στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. 

Συνολικά, ο έμπειρος στόπερ κατέγραψε τρία γκολ στο Copa Africa. Τα δύο με πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων και στα ημιτελικά με τη Νότια Αφρική και μία άπιαστη κεφαλιά στον τελικό. 

Θυμίζουμε ότι η Νιγηρία γνώρισε την ήττα στον τελικό από την Ακτή Ελεφαντοστού και δεν κατάφερε να κατακτήσει το Copa Africa. 

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, ο παίκτης του Δικεφάλου στο 38' έκανε το 1-0 για τη χώρα του, αλλά οι Ιβοριανοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και στο 81' ο μαχητής της ζωής και φορ της Ντόρτμουντ, Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα γεννητικά όργανα, ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Επίσης ο Εκόνγκ τιμήθηκε και με τον Σταυρό του Τάγματος του Νίγηρα για την επιτυχία της Εθνικής του και την δεύτερη θέση στη διοργάνωση.