«Εξάστερος» Άρης Λεμεσού διέλυσε την Σλόβαν Μπρατισλάβας και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League - Άνετη επικράτηση για τη Σπάρτα Πράγας

«Εξάστερος» Άρης Λεμεσού διέλυσε την Σλόβαν Μπρατισλάβας και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League - Άνετη επικράτηση για τη Σπάρτα Πράγας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:54 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 31.08.2023

Ο Άρης Λεμεσού συνέτριψε την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 6-2 και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, ενώ την ίδια ώρα η Σπάρτα Πράγας έριξε τεσσάρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Άρης Λεμεσού έκανε τη μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι διέλυσε εντός έδρας την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 6-2, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Γιανίκ Γκομίς. Την ίδια ώρα η Σπάρτα Πράγας είχε εύκολο έργο κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς επικράτησε με 4-1.

Στη Κύπρο ο Άρης Λεμεσού ήταν καταιγιστικός κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, καθώς επικράτησε με 6-2 και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.  Η κυπριακή ομάδα είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Γιανίκ Γκομές, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. 

Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Γιανίκ Γκομίς. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γιούλιους Σζόκε μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ μέσα από τη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Η Σλόβαν πίεσε και βρήκε το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 37ο λεπτό μείωσε με τον Στρέλετς, ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Άρης έκανε το 3-1 με τον Γκομίς. Στο 51ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα ξανά με τον Γκομίς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. ενώ στο 66ο λεπτό οι «πράσινοι» έκαναν το 5-1 με τον Μαγιαμπέλα. Στο 72ο λεπτό ο Μπράουν σημείωσε το 6-1, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Μπερσεγκιάν.

Στη Τσεχία η Σπάρτα Πράγας επικράτησε κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 4-1 και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Λούκας Χαρασλίν, ενώ στο 24ο λεπτό η Σπάρτα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Άσγκερ Σόρενσεν.    

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο γκολ στο 47ο λεπτό με τον Φίλιπ Πάνακ, με τους Κροάτες να μειώνουν το σκορ με τον Μπατουρίνα. Το τελικό 4-1 για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε ο Βίκτορ Ολατούνζι με σουτ μέσα από τη περιοχή. 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των play-offs του Europa League: 

Καραμπάκ - Ολίμπια 1-1 

Ζόρια - Σλάβια Πράγας 2-1 

Σπάρτα Πράγας - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-1 

Άρης Λεμεσού - Σλόβαν 6-2 

Σέριφ - Κλάκσβικ 2-1 

Τσουκαρίτσκι - Ολυμπιακός 0-3 

Άγιαξ - Λουντογκόρετς 0-1 

Λουγκάνο - Ουνιόν 0-1

Αμπερντίν -Χάκεν 1-3

Ζρίνσκι - Λίντσερ 1-1