Έξι μέρες μετά το συλλαλητήριο: Η ερμηνεία της κίνησης των παικτών του Παναθηναϊκού να σηκώσουν στον αέρα τον Αλαφούζο

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποθεώνουν τον Γιάννη Αλαφούζο

i

Intime

Έξι μέρες μετά το συλλαλητήριο: Η ερμηνεία της κίνησης των παικτών του Παναθηναϊκού να σηκώσουν στον αέρα τον Αλαφούζο

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:05 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 29.05.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος έζησε μία πρωτόγνωρη στιγμή αποθέωσης στα επινίκια για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Μία εικόνα που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί μόλις πριν μία εβδομάδα και τις αντιδράσεις του κόσμου του Τριφυλλιού.

Ίσως η πιο δυνατή και συνάμα, αντιδημοφιλής εικόνα των επινικίων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν η αποθέωση του Γιάννη Αλαφούζου από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Με τους «πράσινους» να σηκώνουν στον αέρα τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και να φωνάζουν το όνομα του.

Είναι γεγονός ότι αυτή η σκηνή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαν συμβεί πριν μία εβδομάδα, στο φινάλε των Play Offs. Όταν 10.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού διαδήλωσαν από το Πεδίο του Άρεως και στη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απαιτώντας την αποχώρηση του Αλαφούζου από τον Σύλλογο.

Εύλογα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως αυτή είναι η φύση του αθλήματος. Με δύο όψεις εκ διαμέτρου αντίθετες. Για την πλειονότητα του κόσμου του Τριφυλλιού, ο Αλαφούζος δεν εκπληρώνει τα όνειρα του για τίτλους και επιτυχίες. Για το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι ένας σωστός εργοδότης που του παρέχει τα πάντα.

Για τον ίδιο τον Αλαφούζο, ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα στη σφοδρή αμφισβήτηση των προηγούμενων ημερών. Μία ευκαιρία να χαμογελάσει, να πανηγυρίσει και να σηκώσει ένα τρόπαιο με τη φανέλα της ομάδας που αγαπάει και για την οποία δαπανά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Η κίνηση των παικτών να αποθεώσουν τον Αλαφούζο, δεν είχε προσχεδιαστεί. Προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα, στη θέα του εφοπλιστή να βρίσκεται στο τερέν και να γιορτάζει μαζί τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου με τον Άρη.

Ασφαλώς, οι παίκτες έχουν τους δικούς τους ρυθμούς, αλλά δεν είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Κατανοούν σε πόσο δεινή θέση έχει περιέλθει ο Αλαφούζος και πόσο δύσκολα είναι τα συναισθήματα που βιώνει. Οπότε, θέλησαν με τον τρόπο τους να τον ευχαριστήσουν και να τον καταστήσουν κομμάτι των πανηγυρισμών, μέρος του συνόλου.   

Ήταν το δικό τους «ευχαριστώ» προς τον άνθρωπο που τους εξασφαλίζει ιδανικές εργασιακές συνθήκες, ενώ εκείνοι απέτυχαν στην εκπλήρωση του κύριου στόχου του Παναθηναϊκού: να τον στέψουν πρωταθλητή. Οι ποδοσφαιριστές ανταπέδωσαν στο αφεντικό του Τριφυλλιού με μία χαρά, έστω και μικρότερη. 

Ο Αλαφούζος έλεγε αργότερα ότι η αντίδραση των παικτών ήταν μία ανταμοιβή για τον ίδιο. Σε ένα σπορ που έχει πάρα πολλές δύσκολες βραδιές, ο Αλαφούζος ένιωσε και την άλλη πλευρά. Είναι και ένα κίνητρο για εκείνον, ώστε να πετύχει περισσότερα με τον Παναθηναϊκό, πρωτίστως για ότι στερήθηκε φέτος.