ΕΛ.ΑΣ.: Ποια σημεία εξαιρούνται από την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον Πειραιά

ΕΛ.ΑΣ.: Ποια σημεία εξαιρούνται από την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:08 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 29.05.2024

Ανακοίνωση μέσω της οποίας τόνισε πως απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, εξέδωσε η Αστυνομία. Ωστόσο, στην τοποθέτησή της, η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα επιβάλλει η Ελληνική Αστυνομία, κάτι που τόνισε μέσω ανακοίνωσής της. Οι Αρχές τονίζουν πως «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής»,

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Ποδοσφαίρου «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA» μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – FIORENTINA την 29-5-2024 και ώρα 22:00, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση και κάθε είδους πορεία (πεζή, μηχανοκίνητη κ.λπ) από την 06:00 ώρα της 29-5-2024 έως και την 06:00 της 30-5-2024 στο Νομό Αττικής, εκτός από:

τα νησιά του Αργοσαρωνικού και

Αυτό είναι το φυλλάδιο που μοιράζει η Αστυνομία στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει του τελικού του Conference League
CONFERENCE LEAGUE

11:41 - 25.05.2024

Αυτό είναι το φυλλάδιο που μοιράζει η Αστυνομία στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει του τελικού του Conference League

Από σήμερα (25/05) μοιράζεται στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας, φυλλάδιο σε μια προσπάθεια να συνεισφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους στην επιτυχή υλοποίηση των αστυνομικών μέτρων που έχουν σχεδιασθεί, ενόψει του τελικού του Conference League.

περιοχές στις οποίες έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων- εκδηλώσεων σχετικές με την εν λόγω διοργάνωση καθώς και προκαθορισμένα σημεία συγκεντρώσεων φιλάθλων, όπως αναφέρονται κάτωθι:

στο Σ.Ε.Φ. στον Πειραιά,

στο Ο.Α.Κ.Α. (πάρκινγκ 5) στο Μαρούσι,

Σταθμοί ΗΣΑΠ «Θησείο» και «Ειρήνη» στην Αθήνα,

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Κοτζιά) στην Αθήνα,

Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο) στην Αθήνα,

Πλατεία Κοραή, Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας) και Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια, Πεζόδρομος Αμοργού και Αγ. Ελευθερίου) στον Πειραιά.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές πραγματοποίησης εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων συναφών με τον εν λόγω αγώνα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής».