Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για την Γεωργία (pics & vid)

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για την Γεωργία (pics & vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:30 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 24.03.2024

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) για τη Τιφλίδα εν όψει του «τελικού» με την Γεωργία.

Με πολλά χαμόγελα και αποφασιστικότητα αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) η Εθνική ομάδα για την Τιφλίδα, εκεί όπου την Τρίτη (26/3, 19:00) θα αντιμετωπίσει την Γεωργία, στο δρόμο για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ μετά την πρωινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο του Ατρομήτου γευμάτισαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πούλμαν, το οποίο τους μετέφερε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για τον «τελικό» της Τρίτης με τους Γεωργιανούς.

Στα αγωνιστικά, ο Ουρουγουανός προπονητής έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές που κάλεσε, ακόμα και τον Κωσταντίνο Κουλιεράκη (είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς).

Σε περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δώσει το «παρών» στα τελικά του Euro 2024 θα βρεθεί στον έκτο όμιλο με την Πορτογαλία, την Τσεχία και την Τουρκία.

Θυμίζουμε πως η «γαλανόλευκη» νίκησε με 5-0 το Καζακστάν κάνοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση, όπου σκόραρε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη οι Γεωργιανοί πέρασαν σχετικά εύκολα από το εμπόδιο του Λουξεμβούργου όπου το κέρδισαν με 2-0 μένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες θα τεθούν αντιμέτωπες, καθώς μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και την ανεξαρτησία της Γεωργίας, η Ελλάδα με του Καυκάσιους έχουν αναμετρηθεί συνολικά 9 φορές. Σε αυτά τα ματς η Εθνική μας ομάδα είναι αήττητη ενώ μάλιστα μετράει 7 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες.

Ο γνώριμος Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, θα είναι ο «άρχοντας» της εν λόγω αναμέτρησης. Ο 43χρονος ρέφερι έχει διευθύνει στο παρελθόν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα -και συγκεκριμένα σε αγώνα με αντίπαλο τη Γεωργία- και όχι μόνο. Πρόκειται φυσικά για τον διαιτητή του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, 4ος διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ και VAR ο, επίσης Πολωνός, Τόμας Κβιατόβσκι.