Στην Αθήνα για το Ελλάδα - Καζακστάν ο σπουδαίος πυγμάχος Γκέναντι Γκολόβκιν
i

©Photo by Cliff Hawkins/Getty Images

Στην Αθήνα για το Ελλάδα - Καζακστάν ο σπουδαίος πυγμάχος Γκέναντι Γκολόβκιν

Δημήτρης Χούπης 16:51 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 21.03.2024

Ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης πυγμάχος, Γκέναντι Γκολόβκιν βρίσκεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι της Ελλάδας με το Καζακστάν για τα ημιτελικά των playoffs του Nations League, με στόχο το εισιτήριο για το Euro.

Το παιχνίδι της Ελλάδας με το Καζακστάν για τον ημιτελικό των playoffs του Nations League αποτελεί σημαντικό γεγονός, τόσο για την Εθνική μας ομάδα όσο και για τους Καζάκους. Οι οποίοι για πρώτη φορά φτάνουν πολύ κοντά σε μία πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Κάπως έτσι ο αγώνας αυτός έχει τραβήξει τα βλέμματα των Καζάκων, οι οποίοι θα δώσουν το παρών στις εξέδρες της OPAP Arena για να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Μαγκόμεντ Άντιεφ. Ένας εξ αυτών θα είναι και ο Γκέναντι Γκολόβκιν, ο 41χρονος Ολυμπιονίκης πυγμάχος.

Ο Καζάκος αθλητής υπηρετεί τη χώρα του από τη θέση του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής και κάπως έτσι θα βρεθεί στα επίσημα του γηπέδου της ΑΕΚ για τον μεγάλο αγώνα. Ο Golovkin αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους μποξέρ της εποχής με παγκόσμιους τίτλους, σε διάφορες κατηγορίες και μεγάλες νίκες.

Το ρεκόρ του μέχρι στιγμής είναι 45 αγώνες, 42 νίκες, 37 νοκ - άουτ, μόλις δύο ήττες και μία ισοπαλία. Ενώ αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο. Για την ιστορία ο 41χρονος σε κάποιο σημείο της καριέρας του έφτασε να έχει 38 αγώνες χωρίς ήττα, αλλά στη ρεβάνς της ισοπαλίας κόντρα στον Σαούλ Κανέλο Άλβαρες γνώρισε την ήττα, μετά από απόφαση των κριτών.

Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν τον Σεπτέμβρη του 2022 κόντρα στον Άλβαρες, όπου έχασε μετά από ομόφωνη απόφαση.