Οι κλήσεις του Πογέτ για το Καζακστάν με φόντο την πρόκριση στο Euro

Οι κλήσεις του Πογέτ για το Καζακστάν με φόντο την πρόκριση στο Euro

Κώστας Τόπας 10:55 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 21.03.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε τους παίκτες που θα έχει διαθέσιμους στο παιχνίδι με το Καζακστάν (21/03, 21:45) κι εφόσον έρθει η πρόκριση στον τελικό εκτός έδρας απέναντι στο νικητή του αγώνα Γεωργία - Λουξεμβούργο. Εκτός ο Γιαννούλης, νέο πρόσωπο ο Τζόλης.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Καζακστάν στην OPAP Arena στις 21 Μαρτίου 2024 σε μονό αγώνα ως γηπεδούχος και αν νικήσει θα παίξει στον τελικό των πλέι οφ στις 26 Μαρτίου με τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Γεωργία και Λουξεμβούργο, για μια θέση στη Γερμανία.

Για την εν λόγω αναμέτρηση, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν συμπεριέλαβε στα πλάνα του τους Δημήτρη Γιαννούλη, Γιάννη Κώτσιρα, Ταξιάρχη Φούντα, Δημήτρη Λημνιό, Γιώργο Βαγιαννίδη. Παρά την απουσία του Γιαννούλη, δεν υπάρχει στις κλήσεις άλλο αριστερό μπακ πλην του βασικού Τσιμίκα, καθώς ο Πογέτ δεν κάλεσε τους Κυριακόπουλο, Λυκογιάννη ή Πήλιο.

Από την άλλη ωστόσο, το νέο πρόσωπο στις κλήσεις του Ουρουγουανού τεχνικού είναι ο Χρήστος Τζόλης ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Φορτούνα Ντίσελντορφ έχοντας πετύχει 14 γκολ, στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Από εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή παραμένει στις κλήσεις ο Ζέκα, αλλά στη λίστα δεν βρίσκονται οι Αλεξανδρόπουλος και Γαλανόπουλος που δεν έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στις κλήσεις διατηρήθηκε και ο Γιώργος Τζαβέλλας, παρότι κάποιες δηλώσεις του είχαν ερμηνευτεί ως προάγγελος αποχώρησης.

Πογέτ: «Ο Παυλίδης μοιάζει με τον Μπενζεμά - Δεν παίζουμε με "10" κι αυτό ήταν ήδη πρόβλημα για τον Φορτούνη»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:17 - 09.03.2024

Πογέτ: «Ο Παυλίδης μοιάζει με τον Μπενζεμά - Δεν παίζουμε με "10" κι αυτό ήταν ήδη πρόβλημα για τον Φορτούνη»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην ισπανική AS ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για τη διετή παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας αλλά για τους παίκτες που τον εξέπληξαν στη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά οι κλήσεις: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Διούδης, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Σάλιακας, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Ρότα, Μπάλντοκ, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μάνταλος, Σιώπης, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης, Παυλίδης, Τζόλης.