Η αμφισβητούμενη φάση που δεν πρόσεξε κανείς στο Ελλάδα - Ολλανδία: «Είναι ξεκάθαρο χέρι!»

Oι παίκτες της Ελλάδας

i

© Intime

Η αμφισβητούμενη φάση που δεν πρόσεξε κανείς στο Ελλάδα - Ολλανδία: «Είναι ξεκάθαρο χέρι!»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:11 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 18.10.2023

Την άποψη πως η Ολλανδία δικαιούνταν και τρίτο πέναλτι στο παιχνίδι με την Ελλάδα διατύπωσε το Μέσο «Vi». Ωστόσο, πρόκειται για μία φάση που δεν την πρόσεξε κανένας!

Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία ολοκληρώθηκε με έντονα παράπονα από πλευράς «γαλανόλευκης», για τις αποφάσεις του διαιτητή. Αφορμή στάθηκαν κάποια ανάποδα σφυρίγματα, καθώς και τα πέναλτι που κέρδισαν οι παίκτες του Κούμαν. Η αναμέτρηση τελείωσε με δύο εκτελέσεις από τα 11 μέτρα υπέρ των «οράνιε», ενώ ο Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ-Ερνάντεθ εξέτασε και τρίτη φάση για τους φιλοξενούμενους λίγο πριν το τέλος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Vi», πάντως, η Ολλανδία έπρεπε να έχει πάρει και τρίτο πέναλτι, ωστόσο όχι για την τελευταία παράβαση που εξέτασε ο Ισπανός. Αντιθέτως, η διαμαρτυρία αφορούσε μία κίνηση του Ρέτσου, την οποία δεν πρόσεξε κανένας εκείνη την ώρα. 

«Έχει κάνει καθαρό χέρι ο Ρέτσος»

Πιο αναλυτικά, όπως υποστηρίζει το ολλανδικό μέσο, όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Βέχορστ, ο Ρέτσος τον πλησίασε για να τον συγχαρεί. Εντούτοις, ο αμυντικός του Ολυμπιακού άθελά του ακούμπησε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι έπρεπε να δείξει και πάλι τη λευκή βούλα. 

«Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σταμάτησε την προσπάθεια του Βουτ Βέχροστ και συνεχάρη  για αυτό από τον συμπαίκτη του Παναγιώτη Ρέτσο. Μέσα στη χαρά του μάλλον δεν το κατάλαβε, αλλά ο Ρέτσος ξεκάθαρα έκανε χέρι σε αυτή την φάση. Ο διαιτητής δεν παρατήρησε τη συγκεκριμένη στιγμή και το παιχνίδι συνεχίστηκε γρήγορα, αλλά το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι αυτό έπρεπε να δοθεί ξανά πέναλτι», ανέφερε το άρθρο της ιστοσελίδας, συγκεκριμένα.