Το «ποτέ ξανά» έχει χάσει την ουσία του εδώ και πολλά χρόνια

Το «ποτέ ξανά» έχει χάσει την ουσία του εδώ και πολλά χρόνια

Μαρία Δαλιάνη • 18:30 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Ο άδικος χαμός του 29 χρόνου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη, ύστερα από επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (7/8) από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη Ν. Φιλαδέλφεια, ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν και μας θύμισε για άλλη μια φορά ότι δεν ήταν μόνο ο Μιχάλης...

ΣΟΚ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 29χρόνου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ, που τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ άλλοι 10 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματίες. Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που ένας φίλαθλος έχασε άδικα την ζωή του, επειδή πολύ απλά υποστήριζε μια άλλη ομάδα.

Αριστείδης Δημητριάδης

Τον Σεπτέμβριο του 1983, ο 18χρόνος ποδηλάτης Αριστείδης Δημητριάδης, δέχτηκε δολοφονική επίθεση κοντά στο γήπεδο Χαριλαόυ στη Θεσσαλονίκη. Ο Αριστείδης Δημητριάδης είχε βγει βόλτα με φίλους του ωστόσο, ο 18χρόνος τότε Άρης έκανε το λάθος να ειρωνευτεί την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Μέσα σε δευτερόλεπτα ο Άρης και οι φίλοι δέχτηκαν επίθεση από μια παρέα τριών αγνώστων χωρίς να έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή. Ένας από τους φίλους του Άρη ενώ βρισκόταν πεσμένος στο δρόμο είδε τους υπόλοιπους να χτυπούν τον φίλο του στο κεφάλι και να το βάζουν στα πόδια. Ο Άρης ήταν αναίσθητος με τους τρεις αγνώστους που έκαναν την επίθεση να το βάζουν στα πόδια.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν ο άτυχος ποδηλάτης, Άρης Δημητριάδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και εισήχθη αμέσως στο θάλαμο εντατικής παρακολούθησης της νευρολογικής κλινικής. Από την εξέταση που έκαναν οι ιατροί, αντελήφθησαν ότι η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή, καθώς διέγνωσαν εκτεταμένη αιμορραγία στην περιοχή του στελέχους και στο κοιλιακό τμήμα του νωτιαίου μυελού. 

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1983 ο Άρης άφησε την τελευταία πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ύστερα από 6 μέρες που έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε αυτός και οι φίλοι του. Οι θεράποντες ιατροί είπαν στους γονείς του Άρη, πως ακόμη και εάν κατάφερνε να βγει ζωντανός, οι βλάβες στον εγκέφαλό του θα ήταν ανεπανόρθωτες.

Χαράλαμπος Μπλιώνας 

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1986, λίγο πριν την έναρξη του αώνα ανάμεσα στην Λάρισα και στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Αλκζάαρ, ο 29χρονος φίλαθλος και καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας, άφησε την τελευταία του πνοή στις κερκίδες. 

Όλα άρχισαν όταν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αφού φώναξαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους εκτόξευσαν μια ρουκέτα-φωτοβολίδα η οποία καρφώθηκε στην κοιλιακή χώρα του άτυχου καθηγητή και εξερράγη. Ο 29χρονος φίλαθλος ξεψύχησε από ακατάσχετη αιμορραγία. Εγκληματική ενέργεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο πράγμα που καθυστέρησε την μεταφορά του στο γήπεδο η οποί τελικά έγινε πάνω σε διαφημιστική πινακίδα με αγροτικό όχημα.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή. Το συγκλονιστικό είναι ότι ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά! Για τον θάνατο του Χ. Μπλιώνα συνελήφθη και καταδικάστηκε ο 19χρονος τότε οπαδός του ΠΑΟΚ Βασίλης Θεοδωρίδης.

Ευθύμιος Λιάκας - Κώστας Ντόλιας

Στις 10 Απριλίου του 1991 δύο φίλοι του ΠΑΟΚ έχασαν με ένα φρικτό τρόπο την ζωή τους επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη μετά τον χαμένο τελικό κυπέλλου από τον Πανιώνιο. 

Πρόκειται για τους Ευθύμη Λιάκα, 21 ετών και Κώστα Ντόλια, 25 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έγινε παρανάλωμα του πυρός μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11 το βράδυ κοντά στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου του Αγίου Στεφάνου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κουκουλοφόρος που επέβαινε σε αυτοκίνητο πέταξε βόμβα μολότοφ στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο άτυχοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κάθονταν στα πίσω καθίσματα, δεν πρόλαβαν να απεγκλωβιστούν και κάηκαν ζωντανοί.

Η τραγωδία δεν σταμάτησε εκεί. Η μητέρα του Κώστα Ντόλια έδωσε τέλος στη ζωή της τρεις μήνες μετά, ενώ είχε και τον σύζυγό της καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα λόγω εγκεφαλικού.

 Εδώ και λίγα χρόνια, με πρωτοβουλία των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ στην είσοδο των γηπέδων της Τούμπας, υπάρχει κρεμασμένη μία μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των δύο εκλιπόντων.

Γιώργος Παναγιώτου

Στις 13 Ιανουαρίου του 1991 έχασε την ζωή του ο 17χρόνος Γιώργος Παναγιώτου. Ο Γιώργος έχασε τη ζωή του έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα, στο οποίο πήγαινε για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Κοντά στο γήπεδο δέχτηκε φωτοβολίδα στην κοιλιά, η οποία εκτοξεύτηκε από κοντινή απόσταση με ειδικό πιστόλι. 

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αμέσως σε κοντινό νοσοκομείο, όπου όμως άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή, παρά τη «μάχη» που έδωσαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Γιώργος Καρνέζης

Λίγα χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1995, υπήρξε και άλλο θύμα οπαδικής βίας σε αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο 25χρονος Γιώργος Καρνέζης.

Ο 25χρονος Γιώργος Καρνέζης μαχαιρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Γλυφάδας. Ο νεαρός οπαδός του Παναθηναϊκού και η παρέα του είχαν πάει στο κλειστό της Γλυφάδας για να δουν το ντέρμπι των «αιωνίων» . Περίπου μισή ώρα μετά το ματς έγινε αντιληπτός στην πλατεία από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, έπεσε θύμα άγριας επίθεσης μέσα στο αμάξι του δεχόμενος τουλάχιστον τρεις μαχαιριές. Ο Γιώργος Καρνέζης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα, στις 13 Απριλίου του 1995.

Μιχάλης Φιλόπουλος

Στις 29 Απριλίου του 2007, ο 22χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος πέφτει νεκρός από μαχαιριές σε συμπλοκή οπαδών στην Παιανία.

Το ραντεβού θανάτου ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είχε κανονιστεί μέρες πριν. Αφορμή στάθηκε ένας αγώνας γυναικείου βόλεϊ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, σιδερογροθιές, αεροβόλα και φωτοβολίδες ήταν μερικά από τα όπλα των εμπλεκόμενων. Μέχρι και χούλιγκανς από την πρώην Σοβιετική Ένωση είχαν «επιστρατευτεί».

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος, οπαδός του Παναθηναϊκού μόλις 22 ετών, δέχτηκε δύο απανωτά χτυπήματα με σίδερο στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος. Οπαδοί του Ολυμπιακού συνέχισαν να τον χτυπάνε στο κεφάλι και στο σώμα, αλλά και να τον μαχαιρώνουν στους μηρούς. Όταν διακομίστηκε στο ΚΑΤ ήταν πλέον αργά. «Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από αμβλύ όργανο προκληθείσα και τραύματα στο κεφάλι και τους μηρούς από νύσσον άμα και τέμνον όργανο», ήταν το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Η αστυνομία κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία για τη συμμετοχή 28 ατόμων και από τις δύο ομάδες στο ραντεβού του θανάτου στη Παιανία. Τον Μάιο του 2007 αποδόθηκαν κατηγορίες σε εννέα άτομα για την ανθρωποκτονία του Φιλόπουλου. 

«Με έχουν απειλήσει μετά τα επεισόδια. Θα φας πολύ ξύλο, μου είπαν στο τηλέφωνο. Απείλησαν και εμένα και τους γονείς μου», είχε δηλώσει μάρτυς στο δικαστήριο. Τρία χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος αποδείχτηκε πως είχε δεχθεί δύο άγριες επιθέσεις και από το ξύλο είχε μπει στο χειρουργείο. Κάποιος άλλος μάρτυρας, ο οποίος λιποθύμησε στο δικαστήριο, είχε καταθέσει: «Κάποιες φωτογραφίες που αναγνώρισα, δεν ήξερα τι έλεγα. Ήμουν πολύ φορτισμένος. Ό,τι μου έδειχναν, έλεγα ναι! Είχα θολώσει!». Ο πατέρας του Μιχάλη, Αντρέας Φιλόπουλος κατέθεσε: «Στο πρώτο δικαστήριο δεν μίλαγε κανείς. Ούτε τώρα θα μιλήσουν. Φοβούνται. Τους έχουν σαπίσει στο ξύλο». «Γενικά, όποιος μάρτυρας με έχει πλησιάσει, έχει φάει ξύλο»

Η πρώτου βαθμού δίκη άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η δίκη συνεχίστηκε τον Μάρτιο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία ήταν 9 άτομα. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν 3 (και 6 αθωώθηκαν), ενώ σε δεύτερο έγιναν 4. Μόνο ένας καταδικάστηκε για φυσική αυτουργία, ενώ οι άλλοι 3 για απλή συνέργεια (ψυχική συνδρομή). Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σακάτης καταδικάστηκε για φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. Στο Εφετείο, όμως, του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και τα ισόβια μετατράπηκαν σε κάθειρξη 16 ετών.Ο Βασίλης Ψικάκος και ο Νίκος Βαγιόπουλος καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Η ίδια ποινή παρέμεινε και σε δεύτερο βαθμό.

Στο Εφετείο καταδικάστηκε για απλή συνέργεια  σε ανθρωποκτονία  και ο Βασίλης Ρουμπέτης με ποινή 12ετούς κάθειρξης. Αθώοι για ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι Γιάννης Ανδρόνικος, Απόστολος Κοράκης, Αναστάσιος Πούλος και Μιχάλης Μπέκακος.  

Γιάννης Ρουσάκης

Σε άλλο ένα «ραντεβού θανάτου» αυτή την φορά στο Ηράκλειο Κρήτης, ακόμη ένας φίλαθλος έπεσε νεκρός.

 Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης, φίλος του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου, τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαιριές στον θώρακα και την κοιλιά. Η συμπλοκή έγινε αργά το βράδυ έξω απ’ το Παγκρήτιο Στάδιο με οπαδούς του ΟΦΗ. 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 26χρονος για την δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη με το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων να μην του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό. "Ο γιος μου δεν θα γυρισει πίσω αλλα η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν εκείνη που έπρεπε»,δήλωσε μετά την απόφαση ο πατέρας του Γιάννη Ρουσάκη.

Σε 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος που αθωώθηκε για την άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών . Σε έναν 24χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών και 600 ευρώ χρηματική ποινή. Στους 3 φίλους του Γιάννη Ρουσάκη για τις ίδιες πράξεις τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς τον μετέφεραν στο Βενιζελειο, επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 5 μηνών. Απο τους συνολικά 21 κατηγορούμενους μετα τη φονική συμπλοκή, οι 8 που αντιμετώπιζαν πλημμεληματικές διώξεις για την υπόθεση, κρίθηκαν αθώοι .

Κωσταντίνος Κατσούλης

Λίγα χρόνια αργότερα, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2014, και πάλι στην Κρήτη ο Κωσταντίνος Κατσούλης άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Κωσταντίνος Κατσούλης είχε μεταβεί στη Κρήτη για να παρακολουθήσει την ανάμετρηση Ηρόδοτος - Εθνικός Πειραιώς. Ο 46χρονος Κωσταντίνος, φίλαθλος των φιλοξενούμενων χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από οπαδούς των Κρητικών.

 Κατά τη διάρκεια συμπλοκής περίπου 20 λεπτών στις εξέδρες του γηπέδου στην Αλικαρνασσό, ο 46χρονος Κατσούλης προσπάθησε να προστατεύσει γυναίκες και παιδιά απ’ την άγρια επίθεση. Ωστόσο, τέσσερις χούλιγκαν του επιτέθηκαν άγρια προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης οι τρεις νεαροί που κατηγορούνταν για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη, μετά από οπαδική επίθεση που δέχθηκε, το Σεπτέμβριο του 2014, και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή περίπου δύο εβδομάδες αργότερα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ επιπλέον στον 33χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στους δύο πρώτους, στον 31χρονο και στον 39χρονο επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών και στον 33χρονο συνολική ποινή 6 ετών και 6 μηνών. Και οι τρεις θα επιστρέψουν στη φυλακή για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Νάσος Κωσταντίνου

Στις 27 Απριλίου 2017 ο 24χρονος Κύπριος οπαδός του ΠΑΟΚ, Νάσος Κωνσταντίνου, επέστρεφε απ’ την Τούμπα μετά τον αγώνα του Δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό. Επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, δέχθηκε επίθεση, μαζί με έναν φίλο του, από κουκουλοφόρους.

Στην προσπάθεια του να αποφύγει τα χτυπήματα, βρέθηκε στο δρόμο όπου και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Νοσηλεύτηκε για μερικές μέρες με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εν τελει κατέληξε στις 4 Μαϊου.

Ένοχοι για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου κρίθηκαν οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι, στους οποίους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Κατά τη μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για θανατηφόρα έκθεση από κοινού και απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Το δικαστήριο αθώωσε τους άλλους τρεις κατηγορουμένους, που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση.

Τόσκο Μποζατζίσκι

Ο Τόσκο Μποζατζίσκι, ένας 28χρονος Βούλγαρος οπαδός της Μπότεφ Πλόβντιβ έπεσε νεκρός έπειτα από αιματηρή οπαδική συμπλοκή. Είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για διακοπές και για να παρακολουθήσει το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ καθώς οι οπαδοί της Μπότεφ είναι αδελφοποιημένοι με τους «κίτρινους».

Στις 5 Ιανουαρίου 2020 ο Τόσκο και η παρέα του βρίσκονταν κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου δέχτηκαν επίθεση από χούλιγκαν. Κατά την προσπάθειά του να φύγει ο Τόσκο σκόνταψε και έπεσε με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά χτυπήματα για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια σύμφωνα με μαρτυρίες εμφανίστηκε ένα άσπρο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας άνδρας. Το αυτοκίνητο πέρασε με χαμηλή ταχύτητα πάνω από το σώμα του 28χρόνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Η 27χρόνη η οποία παρέσυρε τον Τόσκο, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών. Στη δίκη είχε μιλήσει και ο πατέρας του αδικοχαμένου Τόσκο Μποζατζίσκι και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν τον είδα στο νεκροτομείο, το πρόσωπο του ήταν φρικτά παραμορφωμένο. Δεν αναγνωριζόταν. Το λευκό αυτοκίνητό πέρασε πάνω από τον Τόσκο και κατευθύνθηκε προς την λεωφόρο. Τα άλλα παιδιά μου είπαν ότι ήρθε ασθενοφόρο και τον πήγε στο νοσοκομείο” συμπλήρωσε ο πατέρας και αναρωτήθηκε: “Γιατί του επιτέθηκαν οι δράστες; Δεν είχε καμία σχέση με ακραίες συμπεριφορές οπαδών, ήταν πρόεδρος του συλλόγου Μπότεφ σε εθνικό επίπεδο. Η δουλειά του ήταν οργανωτική. Ήταν απόφοιτος της νομικής σχολής. Ήταν ένα παιδί που ένωνε. Υπήρχε λόγος να τον σκοτώσουν εκείνη την ημέρα; Γιατί αυτόν και όχι κάποιον άλλον;».

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης είχε καταθέσει και ένας Βούλγαρος μάρτυρας- φίλος του θύματος. «Ήρθαμε να δούμε αγώνα την προηγούμενη. Μετά μείναμε εδώ. Το απόγευμα της επόμενης μέρας πήγαμε για καφέ, μαζί με τρεις Έλληνες στην ίδια παρέα. Όταν φύγαμε και πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα, ξεπετάχθηκαν 30 μαυροντυμένοι που φορούσαν μάσκες και κράνη μηχανής. Κρατούσαν σίδερα και άλλα αντικείμενα. Μας επιτέθηκαν. Είχαν στα ρούχα το σήμα του ΠΑΟΚ. Τρέξαμε. Το παιδί (ο Τόσκο) σκόνταψε και έπεσε. Μας πλησίασαν και άρχισαν να μας χτυπούν, επί 15 λεπτά. Μετά ήρθε ένα άσπρο αυτοκίνητό, με χαμηλή ταχύτητα, από την πλευρά των οπαδών. Πέρασε πάνω από τον Τόσκο που ήταν πεσμένος δίπλα σε μένα. Είδα ότι οδηγούσε γυναίκα και συνοδηγός ήταν ένας άνδρας ο οποίος με κοιτούσε με βλέμμα φονιά».

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές από 3έτη έως 7,5 έτη στους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας. Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου εκτός από έναν.

Άλκης Καμπανός

Η τελευταία δολοφονία που κλόνισε την ελληνική κοινωνία, μέχρι τη σημερινή (8/8), ήταν αυτή του Άλκη Καμπανού. Ο 19χρόνος και η παρέα του την 1η Φεβρουαρίου του 2022 δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ βρίσκονταν στα σκαλοπάτια της εισόδου της πολυκατοικίας του. 

Οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ ρώτησαν τον Άλκη και την παρέα του τί ομάδα υποστηρίζουν και εκείνοι χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι θα ακολουθήσει απάντησαν πως είναι φίλοι του Άρη. Τότε του επιτέθηκαν με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ο Καμπανός δέχθηκε επίθεση από δρεπανοειδές μαχαίρι το οποίο τον τραυμάτισε στο πόδι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Δύο φίλοι του τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά ωστόσο επιβίωσαν της θανάσιμης επίθεσης.

Μπαράζ προκλητικών αναρτήσεων από τον δικηγόρο των Κροατών οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα σκουπίδια!»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18:24 - 08.08.2023

Μπαράζ προκλητικών αναρτήσεων από τον δικηγόρο των Κροατών οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα σκουπίδια!»

Με ακραίους χαρακτηρισμούς απευθύνεται για τους οπαδούς της ΑΕΚ ο Ντάβοριν Κάρατσιτς, δικηγόρος των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Και οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία ή συνεργεία ή σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.