Θριάμβευσαν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (vids)
i

©printscreen

Θριάμβευσαν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (vids)

Ορέστης Καδδάς 08:10 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 29.07.2023

Τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν ανάμεικτα για τις ελληνικές ομάδες αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο οι Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό τα πήγαν εξαιρετικά έχοντας εφτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια.

Η πρώτη εβδομάδα των ελληνικών ομάδων ξεκίνησε εξαιρετικά με την νίκη του Παναθηναϊκού στο Κόζιτσε επί της Ντίπρο με 3-1, που σε μεγάλο βαθμό φέρνει και την πρόκρισή του. Την Πέμπτη (27/7) όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ιδανικά με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να έρχονται ισόπαλοι 1-1 και 0-0 με την Αραράτ και την Μπεϊτάρ αντίστοιχα. Όλα είναι ανοιχτά φυσικά αλλά οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης πρέπει να εμφανιστούν βελτιωμένες για να μην μπλέξουν. Από την άλλη οι Έλληνες που αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στο εξωτερικό τα πήγαν εξαιρετικά κάνοντας το απόλυτο στο Champions League με 4/4.

Το 4/4 των Ελλήνων στο Champions League

Την αρχή έκανε ο Γιώργος Κανελλόπουλος του οποίου η Ελσίνκι έκανε την έκπληξη και νίκησε εντός έδρας με 1-0 τη Μόλντε. Ο Έλληνας μέσος πήγε φέτος στη μόνιμη πρωταθλήτρια Φινλανδίας για 2+1 χρόνια και αγωνίστηκε για 70' στον αγώνα. Επόμενος νικητής ο Κυριάκος Σαββίδης με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην οποία πήγε φέτος μετά από τρία χρόνια στην Σπαρτάκ Τρνάβα. Η ομάδα από τη Σλόβακία επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Ζρίνκι από την Βοσνία αγωνιζόμενος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μια ακόμα έκπληξη πραγματοποίησε ομάδα στην οποία αγωνίζεται Έλληνας παίκτης. Αν και μάλλον πλέον οι εκπλήξεις της Σέριφ έχουν γίνει συνήθεια. Ο Κώστας Αποστολάκης έπαιξε 90' στη νίκη με 1-0 της ομάδας από τη Μολδαβία επί της πρωταθλήτριας του Ισραήλ, Μακάμπι Χάιφα. Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τους Έλληνες στο Champions League σφράγισαν οι Στράτος Σβάρνας και Γιάννης Παπανικολάου με το 3-2 της Ράκοβ επί της Καραμπάγκ. Μάλιστα ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ της πολωνικής ομάδας.

Το απόλυτο που χάλασε η Αδάνα και ο Έλληνας προπονητής στο Κόσοβο

Οι νίκες συνεχίστηκαν στο Conference League. Η ουγγρική Ντεμπρετσένι επικράτησε της Αλασκέρτ από την Αρμενία με 1-0 εκτός έδρας με τον Αλέξανδρο Κυζιρίδη να αγωνίζεται για 70'. Ο ΑΠΟΕΛ του Γιάννη Φετφατζίδη επικράτησε με 2-1 της Βοϊβοντίνα, με τον Έλληνα διεθνή να γίνεται αλλαγή στο 73ο λεπτό. Νίκη μισή πρόκρηση πήρε η Πογκόν του Ευθύμη Κουλούρη και του Λεονάρντο Κούτρη με τη νίκη με 5-2 εκτός έδρας επί της Λίνφιλντ στο Μπέλφαστ. Η μόνη «ελληνική» ομάδα που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη ήταν η Κλουζ του Παναγιώτη Ταχτσίδη που ήρθε ισόπαλη με την Αδάνα Ντεμίρσπορ.

Τέλος, αν και δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή αξίζει να αναφερθούμε στο σπουδαίο 0-0 που πήρε η κοσοβάρικη Ντρίτα του Άκη Βάβαλη επί τσεχικού εδάφους κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε την ομάδα από το Κόσοβο τον Απρίλιο.