Έμεινε στην ισοπαλία με τη Βόλφσμπουργκ η Ουνιόν Βερολίνου, σημαντικές νίκες για Φράιμπουργκ και Λεβερκούζεν

Βόλφσμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου

i

© Photo by Oliver Hardt/Getty Images

Έμεινε στην ισοπαλία με τη Βόλφσμπουργκ η Ουνιόν Βερολίνου, σημαντικές νίκες για Φράιμπουργκ και Λεβερκούζεν

Κώστας Τσιακλής 23:09 - 12.03.2023

Η Ουνιόν Βερολίνου εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τη Βόλφσμπουργκ και έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη στην τρίτη θέση. Νωρίτερα Φράιμπουργκ και Λεβερκούζεν πανηγύρισαν σημαντικές νίκες.

Ή Ουνιόν Βερολίνου έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τη Βόλφσμπουργκ και έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει εκ νέου τη Λειψία στην 3η θέση της Bundesliga. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τη Βόλφσμπουργκ στο 18΄, με τον Ματίας Σβάνμπεργκ να σουτάρει από μακριά, με τον τερματοφύλακα, Ρόνοου, να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 30΄ ήταν η σειρά της Ουνιόν να «απειλήσει». Ο Λαϊντούνι πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και εξαπέλησε το σουτ, όμως ο Κάστελς είχε την απάντηση, αποκρούοντας εντυπωσιακά. Στο 60΄ ήταν η σειρά του Ρόνοου να δείξει (ξανά) τα αντανακλαστικά του, αφού απέκρουσε την κεφαλιά του Ομάρ Μαρμούς.

Στο 72’ η Ουνιόν κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιόσιπ Γιουράνοβιτς. Ο Κροάτης έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και έκανε το 0-1. Η χαρά των «πρωτευουσιάνων» δεν κράτησε για πολύ αφού ο Βίμερ ισοφάρισε με όμορφο σουτ στο 84΄.

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε την Ουνιόν στους 45 βαθμούς και είναι ισόβαθμη με Λειψία και Φράιμπουργκ στην 3η θέση. Η Βόλφσμπουργκ από την άλλη, έφτασε στους 35 βαθμούς και παραμένει στην 8η θέση και βρίσκεται κοντά στις «ευρωπαϊκές θέσεις».

Νωρίτερα η Μπάγερ Λεβερκούζεν πέρασε νικηφόρα με 2-3 από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30΄, με τον Νίκλας Φούλκρουγκ να νικάει από κοντά τον τερματοφύλακα Χραντέτσκι.

Η απάντηση της Λεβερκούζεν απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 34’ με το ωραίο σουτ του Μίτσελ Μπάκερ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στην ολική ανατροπή, αφού ο Φρίμπογκ με αρκετή δόση τύχης έκανε το 2-1 στο 54’.

Στο 83΄ ο Άνταμ Χλοζέκ «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Βέρντερ ήταν να μειώσει σε 2-3 με την εκτέλεση πέναλτι του Φούλκρουγκ στο 86΄ της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι η Λεβερκούζεν ανέβηκε στους 34 βαθμούς και δικαιούται να ελπίζει για ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η Βέρντερ παρέμεινε στην 11η θέση με 30 βαθμούς.

Στο παιχνίδι που «άνοιξε» την αυλαία του προγράμματος της Κυριακής (12/03), η Φράιμπουργκ επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Χόφενχαιμ και έκανε σημαντικό βήμα για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5΄ με τον Μαξιμιλιάν Εγκεστάιν, να νικάει τον τερματοφύλακα, Μπάουμαν, με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στην ισοφάριση στο 49’ με τον Άντζελο Στίλερ να σκοράρει με ωραίο σουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι παίκτες της Χόφενχαιμ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, για παράβαση πάνω στον Κέβιν Ακπογκούμα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε πάντως πως δεν υπήρχε πέναλτι.

Στο 59’ η Φράιμπουργκ άγγιξε το 2-1, όμως ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μίκαελ Γκρέκοριτς. Στο 84’ η Χόφενχαιμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Οζάν Καμπάκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Φράιμπουργκ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της και σκόραρε στο 89’ με τον Ρίτσου Ντόαν. Το αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι η Φράιμπουργκ ανέβηκε στην 5η θέση με 45 βαθμούς, ισόβαθμη με την 3η Λειψία και την 4η Ουνιόν Βερολίνου. Η δε Χόφενχαιμ παραμένει στην τελευταία θέση με 19 βαθμούς και βρίσκεται στο -2 από τη σωτηρία.