Εμιλιάνο Μαρτίνες: Αγόρασε σκύλο αξίας 20.000 λιρών για την προστασία του χρυσού μεταλλίου που κέρδισε στο Κατάρ
i

Μαρτίνες/©Twitter

Εμιλιάνο Μαρτίνες: Αγόρασε σκύλο αξίας 20.000 λιρών για την προστασία του χρυσού μεταλλίου που κέρδισε στο Κατάρ

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:34 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Βελγικό Μαλινουά είχε χρησιμοποιηθεί για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι μία κατηγορία από μόνος του. Μετά τα πάρτι και τους ξέφρενους εορτασμούς στην Αργεντινή για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επέστρεψε στην Αγγλία και την Άστον Βίλα. Δεν πήγε όμως απροετοίμαστος. Τον περίμενε ένα βελγικό Μαλινουά, που αγόρασε έναντι 20.000 λιρών. Ο Μαρτίνες λατρεύει τα σκυλιά αλλά το νέο του απόκτημα δεν ανέλαβε αποκλειστικά και μόνο την προστασία της οικογένειας του. Το Μαλινουά έχει μία ιδιαίτερη αποστολή. Να προστατεύσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Μαρτίνες με την «αλμπισελέστε» στο Κατάρ. 

Ο Μαρτίνες αναδείχθηκε δικαίως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Προστάτευσε πολλές φορές την εστία της Αργεντινής και τη βοήθησε σε σημαντικό βαθμό για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Τώρα εμπιστεύεται στον κορυφαίο φύλακα-σκύλο του κόσμου την υπεράσπιση του πολύτιμου χρυσού μεταλλίου, που τόσο κοπίασε να κατακτήσει. 

Τα βελγικά Μαλινουά ζυγίζουν έως και 30 κιλά και έχουν εκπαιδευτεί από την SAS και τους US Navy Seals σε συνθήκες μάχης! Μοιάζουν με τον γερμανικό ποιμενικό αλλά έχουν περισσότερη δύναμη, αντοχή και ευκινησία. Είναι ειδικά στην αναζήτηση και γι' αυτό τον λόγο τα χρησιμοποιούν ο στρατός και η αστυνομία. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να έχουν εμπειρία από σκυλιά. Τα βελγικά Μαλινουά είναι ιδανικά για φύλαξη και προστασία. Είναι κυριολεκτικά ασταμάτητα. 

Η εταιρεία από την οποία ο Μαρτίνες αγόρασε τον σκύλο έχει 35 χρόνια εμπειρίας. Δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και απέκτησε ένα βελγικό Μαλινουά. Διαθέτει ήδη ο Ουγκό Γιορίς, ο τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας, ο αντίπαλος του στον τελικό του Μουντιάλ. Ίσως αυτός να τον συμβούλευσε σχετικά.   

Βελγικό Μαλινουά έχει επίσης ο πρώην αμυντικός της Τσέλσι και της εθνικής Αγγλίας , Άσλεϊ Κόουλ και ο πρωταθλητής της πυγμαχίας βαρέων βαρών, Τάισον Φιούρι. Ένας εκπρόσωπος της Elite Protection Dogs αποκάλυψε πρόσφατα: ««Οι American Navy Seals χρησιμοποίησαν το Μαλινουά στην επιχείρηση σύλληψης του Μπιν Λάντεν. Η ράτσα είναι εξαιρετικά αθλητική και ευκίνητη απέναντι στα πιο ακραία θηράματα. Αυτά τα στοιχεία την καθιστούν εξαιρετική για οποιαδήποτε αποστολή. Υπάρχουν σκυλιά και υπάρχουν Μαλινουά.» Ο Μαρτίνες έκανε την κατάλληλη επιλογή και μάλλον εντέχνως διέρρευσε την είδηση για να μην τολμήσει κανείς να πλησιάσει το σπίτι του.