Η Παρί Σεν Ζερμέν προετοιμάζεται για τη ζωή χωρίς τον Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Η Παρί Σεν Ζερμέν προετοιμάζεται για τη ζωή χωρίς τον Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 14:51 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 06.01.2024

Οι ιθύνοντες της Παρί Σεν Ζερμέν είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια του Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά το σύνθημα στις τάξεις των Παριζιάνων είναι ότι «κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο», γι' αυτό και όλα παραμένουν ανοικτά για το μέλλον του 24χρονου επιθετικού.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη αρχίσει να κάνει κινήσεις σχετικά με το ποιο θα μπορούσε να είναι το επικείμενο αποτέλεσμα της σαπουνόπερας του Κιλιάν Εμπαπέ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή. Η «L'Équipe» ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα μπορούσε να επιλυθεί πριν από την αναμέτρηση του Champions League με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου, και η πρωταθλήτρια Γαλλίας θα είχε σχεδιάσει ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση που ο 24χρονος επιθετικός της κοινοποιήσει την τελική του απόφαση να φύγει στις 30 Ιουνίου.

Μετά την κατάκτηση του γαλλικού Σούπερ Καπ, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι δεν είχε νόημα να παραταθεί η αβεβαιότητα, ακόμη περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι η Παρί του έκανε μια τελική πρόταση ανανέωσης που βρίσκεται στο τραπέζι του Κιλιάν Εμπαπέ και των συμβούλων του. Ο Γάλλος αστέρας ομολόγησε ότι δεν θέλει να επαναλάβει την αγωνία του 2022, καθώς θέλει να φτάσει στην αποφασιστική φάση της σεζόν με επίκεντρο το ποδόσφαιρο έχοντας στο μυαλό του τους στόχους του Champions League και του Euro στη Γερμανία.

Ούτε η Παρί θέλει περισσότερες σαπουνόπερες

Η Παρί από την πλευρά της δεν θέλει να ζήσει νέες σαπουνόπερες που διαβρώνουν την εικόνα της και θέτουν σε κίνδυνο το αθλητικό εγχείρημα. Ως εκ τούτου, έχει αρχίσει να σχεδιάζει μια νέα στρατηγική που περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας εναλλακτικής για την αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο πρόεδρος Νασέρ Αλ Κελαϊφί και τα στελέχη του εξακολουθούν να εμπιστεύονται τη συνέχεια του ποδοσφαιριστή, αλλά σε αντίθεση με άλλες χρονιές έχουν ετοιμάσει ένα δίχτυ ασφαλείας, τόσο οικονομικό όσο και αθλητικό, για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές. Η παραίτηση του ποδοσφαιριστή από τα μπόνους αφοσίωσης ήταν καθοριστική από αυτή την άποψη.

Έβαλαν ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο στο τραπέζι γιατί επιθυμούν να συνεχίσει και θέλουν να διαπραγματευτούν με τον Εμπαπέ τις επόμενες εβδομάδες, αλλά χωρίς το σημείο πίεσης άλλων περιστάσεων. Η ισπανική εφημερίδα «As» επικαλείται πηγές κοντά στον σύλλογο για να εξασφαλίσει ότι είναι σίγουροι για τη συνέχεια του 24χρονου επιθετικού στο Παρίσι, αλλά προσθέτουν ότι είναι αυτός που «έχει τα χαρτιά στο τραπέζι» και πρέπει να αποφασίσει.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να παρατείνει αυτές τις διαπραγματεύσεις, ούτε να δημιουργήσει άσχημη ατμόσφαιρα όταν φτάνουν τα καθοριστικά προκριματικά του Champions League, αφού κοινός στόχος είναι να κατακτήσει επιτέλους το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Επιπλέον, οι σχέσεις μεταξύ Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί είναι καλές, σε αντίθεση με άλλες φορές, αν και η βάση της στρατηγικής του αρχηγού της Παρί θα ήταν ότι «κανείς δεν είναι πάνω από τον θεσμό», όπως είπε το περασμένο καλοκαίρι.