Συμφωνία με Ρεάλ, μεταγραφή στην Premier League για Λίβερπουλ ή παραμονή στην Παρί; - Τι συμβαίνει με το μέλλον του Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Συμφωνία με Ρεάλ, μεταγραφή στην Premier League για Λίβερπουλ ή παραμονή στην Παρί; - Τι συμβαίνει με το μέλλον του Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 10:44 - 08.01.2024

Τις τελευταίες ώρες, αρκετοί αντιφατικοί απόηχοι έχουν ανθίσει για το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος θα βρεθεί στο τέλος του συμβολαίου του με την Παρί το επόμενο καλοκαίρι. Άλλοι ανακοινώνουν συμφωνία με τη Ρεάλ, άλλοι το αντίθετο ενώ οι ιθύνοντες του Παρισιού είναι μάλλον σίγουροι για το θέμα.

Στο τέλος του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν τον προσεχή Ιούνιο, ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο των εικασιών από την 1η Ιανουαρίου, ημερομηνία από την οποία είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με τον σύλλογο της επιλογής του. Το απόγευμα της Κυριακής (07/01) σε διάστημα λίγων ωρών, αρκετές παράφωνες ηχώ εμφανίστηκαν στον Τύπο για τον επόμενο προορισμό του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018, ο οποίος διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είχε πάρει την απόφασή του για το μέλλον του. Υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή του: Αρχικά, να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους Παριζιάνους, διαφορετικά να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης ή να δοκιμάσει μια... αγγλική περιπέτεια στην Premier League. Σύμφωνα με φήμες τις τελευταίες ώρες, οι δύο τελευταίες επιλογές θα έδιναν μονομαχία. Ακόμα κι αν όλα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Premier League και όχι Ρεάλ, σύμφωνα με τους Times

Αργά το απόγευμα της Κυριακής (07/01), η βρετανική εφημερίδα «Times» αποκάλυψε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Κιλιάν Εμπαπέ στρεφόταν «προς την Premier League αφού απέρριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης». Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Γάλλος «δεν έχει εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να τον ωθήσει να υπογράψει προσύμφωνο αυτόν τον μήνα και θέλει να διερευνήσει άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης στην Premier League». Σύμφωνα με τους Times, ο Εμπαπέ «θα έλεγε σε φίλους ότι η Ρεάλ δεν θα αποφάσιζε το μέλλον του για εκείνον». Ο Γάλλος αστέρας και το περιβάλλον του φέρεται να έχουν αξιολογήσει τις πιθανότητες στην Premier League και η εφημερίδα αναφέρει τη Λίβερπουλ ως πιθανή βάση.

 Όμως οι «Times» δεν δίνουν λεπτομέρειες πιθανού ενδιαφέροντος, εκτός από τον θαυμασμό που εξέφρασε δημόσια ο Εμπαπέ για το παιχνίδι που υποστηρίζει ο Γιούργκεν Κλοπ. Μια πιθανή αποχώρηση του Μοχάμεντ Σαλάχ στη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ωθήσει τους «Reds» να δοκιμάσουν την τύχη τους ακόμα κι αν «η Παρί παραμείνει πεπεισμένη ότι δεν θα χάσει τον Εμπαπέ από τον σύλλογο του Άνφιλντ», καταλήγουν οι Times.

Συμφωνία με τη Ρεάλ;

Η αντίθετη ιστορία αργότερα το βράδυ στη Γαλλία. Σύμφωνα με το «Foot Mercato», ο «Κιλιάν Εμπαπέ θα ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι» αφού έχει συμφωνήσει με τους «μερένχες».

«Κανένα επείγον» και κανένα τελεσίγραφο από τη Ρεάλ, διαβεβαιώνει η Marca

Τα ισπανικά ΜΜΕ παραμένουν στην ίδια γραμμή με τις τελευταίες εβδομάδες για το θέμα. Η «Marca» επιβεβαιώνει ότι ο φάκελος του Εμπαπέ δεν θεωρείται «έκτακτης ανάγκης» από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με... παράπονο κι ενόχληση από το πρόσωπο του παίκτη που είχε επιλέξει να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Παρί ενώ του στρώθηκε το «κόκκινο χαλί» στην Ισπανία το 2022, οι «μερένχες» δεν επιθυμούν, αυτή τη φορά, να αφήσουν τον ρυθμό να υπαγορευτεί. «Οι ηγέτες της Ρεάλς δεν έχουν ακόμη κάνει κίνηση», διαβεβαιώνει η ισπανική εφημερίδα, η οποία επίσης αρνείται την ύπαρξη τελεσίγραφου που έθεσε ο σύλλογος στον παίκτη για απάντηση το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. «Δεν υπάρχουν προθεσμίες και αν υπάρχουν, η Ρεάλ Μαδρίτης ούτε τις έχει θέσει ούτε ζει σε αναμονή και όλα αυτά γιατί η στρατηγική είναι πάνω και έχουν ξεχάσει τον Εμπαπέ εδώ και πολύ καιρό. Αν οι δρόμοι τους διασταυρωθούν, θα το δούμε, αλλά Αυτή τη στιγμή, αυτή η ιστορία και το μέλλον του Γάλλου δεν μπορούν να κριθούν στον Βαλντεμπέμπας».

Ποια η θέση της Παρί

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Times», η Παρί Σεν Ζερμέν έχει προσφέρει δύο λύσεις στον Εμπαπέ: Επέκταση έως το 2025 με συμφωνία για πώληση αυτό το καλοκαίρι έναντι εννιαψήφιου ποσού ή υπογραφή συμβολαίου για πολλές σεζόν με επιλογές που του επιτρέπουν να μείνει επ' αόριστον ή προς πώληση βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, υψηλόβαθμες πηγές στον παριζιάνικο σύλλογο αναφέρουν μάλιστα ότι δεν... αγχώνονται ιδιαίτερα για το συγκεκριμλενο θέμα, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα της νέας στρατηγικής του συλλόγου.

🔴Baladeros LIVE: «Χαμός» για τη διαιτησία στο Φάληρο, η «έκρηξη» Κούγια και η αντίδραση της ΑΕΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!