Ένα από τα συστατικά της συνταγής του νταμπλ, ο Αλμέιδα ήδη το δουλεύει στο φουλ
i

Προπόνηση ΑΕΚ στην Ολλανδία/intime

Ένα από τα συστατικά της συνταγής του νταμπλ, ο Αλμέιδα ήδη το δουλεύει στο φουλ

Κώστας Τσίλης 22:51 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:58 - 05.07.2023

Ο Αλμέιδα, ειδικά τώρα που μπήκαν και οι διεθνείς, έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει με ασκήσεις εδώ στην Ολλανδία, ένας προς ένα τα συστατικά της περυσινής πετυχημένης συνταγής

Η περυσινή ΑΕΚ που σάρωσε τα πάντα και κατέκτησε και τους δυο τίτλους, είχε πάρει από τον Ματίας Αλμέιδα μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Και είχε βασιστεί σε μια πολύ πετυχημένη αγωνιστική συνταγή. Που επί της ουσίας αναδείκνυε και την αγωνιστικής ταυτότητα. Τώρα που πλέον εδώ στην Ολλανδία έχουν ενσωματωθεί και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις, ο Αλμέιδα έχει αρχίσει ξανά να δουλεύει, ένα προς ένα αυτά τα συστατικά. 

Εν αρχή η ένταση στο ασφυκτικό πρέσινγκ και στην καλή κυκλοφορία σε μικρούς χώρους. Ήταν από τα βασικά γνωρίσματα της περυσινής ΑΕΚ μέσα στα παιχνίδια. Είναι από τα στοιχεία που δούλεψε ο Αλμέιδα στην απογευματινή προπόνηση. Και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές ασκήσεων. Σε πολύ μικρούς χώρους και σε λίγο μεγαλύτερους. Χωρίς τέρματα ή με πολύ μικρά τέρματα. 

Και επειδή για τον Άλμειδα είναι κεφαλαιώδες να βάζει πάντα στις ασκήσεις το στοιχείο του ανταγωνισμού προκειμένου να γίνεται σωστά η δουλειά, υπήρχε και σήμερα πάντα μια ομάδα νικήτρια και μια χαμένη. Ακόμα και ας μην κρινόταν ο νικητής στα γκολ, αφού η μια άσκηση ήταν χωρίς τέρματα και η άλλη με πολύ μικρά. Πάντα προέκυπτε νικήτρια η ομάδα, η οποία μάλιστα το πανηγύριζε και ανάλογα. Ακόμα και πανηγυρική... φωτογραφία.