Η μάχη για την θέση του βασικού τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ξεκινά από σήμερα

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

i

Τσίτσαν Στάνκοβιτς/intime

Η μάχη για την θέση του βασικού τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ξεκινά από σήμερα

Κώστας Τσίλης 08:45 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 05.07.2023

Για τα γάντια του βασικού στην ΑΕΚ την προσεχή σεζόν όλα αρχίζουν από το μηδέν ανάμεσα σε Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης και η μάχη ξεκινά από σήμερα

Πέρυσι τέτοια εποχή, στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ξεκινούσε με ελαφρύ προβάδισμα για την θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια. Και μ' αυτό το προβάδισμα μπήκε στη σεζόν, μέχρι που από τον Οκτώβρη ο Γιώργος Αθανασιάδης έκανε την ανατροπή. Τώρα και πάλι στην προετοιμασία, όλα ξεκινούν από το μηδέν. 

Ο Αθανασιάδης ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα σε μια σεζόν που η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο. Κάτι που του δίνει ένα ισχυρό χαρτί. Ενώ ο Στάνκοβιτς έκανε σούπερ εμφάνιση στον τελικό κυπέλλου που κέρδισε η ΑΕΚ, ενώ κουβαλά έτσι κι αλλιώς τον χαρακτήρα του βασικού. Ισχυρό χαρτί και γι αυτόν. Όσο για τον Ματίας Αλμέιδα, έχει δείξει εμπιστοσύνη και στους δυο. Το ίδιο και δικαιοσύνη. 

Μέχρι τώρα ο Αθανασιάδης απουσίαζε με έξτρα άδεια λόγω της εθνικής ομάδας. Ο Στάνκοβιτς έχει ξεκινήσει πολύ καλά την προετοιμασία και είχε και εξαιρετική παρουσία στο πρώτο φιλικό. Κυρίως δείχνει αποφασισμένος να ξανακερδίσει την θέση του βασικού, αλλά δεδομένα ο Αθανασιάδης θα είναι εξίσου αποφασισμένος να μην την... παραχωρήσει. 

Από σήμερα οι δυο τους μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς δουλειάς εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ. Μαζί στις προπονήσεις και ως εκ τούτου, η πραγματική... μάχη ξεκινά ήδη από σήμερα. Και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της μάχης, θα φανούν στο πρώτο προκριματικό παιχνίδι του Αυγούστου, για το Champions League.