Από τέσσερις έως επτά ώρες δρόμο, μόνο για μια «τζούρα» ΑΕΚ

Οπαδοί της ΑΕΚ

i

Οπαδοί της ΑΕΚ στο Μπουργκ Χάαμσταντ/intime

Από τέσσερις έως επτά ώρες δρόμο, μόνο για μια «τζούρα» ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:38 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 05.07.2023

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν καταλάβει από τις ιστορίες των οπαδών που φτάνουν μέχρι και το Μπουργκ Χάαμσταντ, τι σημαίνει αγάπη για την ομάδα

Κακά τα ψέματα. Για έναν οπαδό της ΑΕΚ που ζει στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα, το να βρεθεί κοντά στην ομάδα του έχει αντικειμενικές δυσκολίες, πολλές φορές έχει και δυσβάστακτα έξοδα, αλλά είναι κάτι σχετικά εφικτό. Εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ όμως, οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν πραγματικά συνειδητοποιήσει τον ορισμό της αγάπης για την ΑΕΚ

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως επί καθημερινής βάσης η προπόνηση γίνεται με την παρουσία κάποιων οπαδών της ομάδας. Το εντυπωσιακό είναι πως όλοι όσοι έχουν φτάσει εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ, έχει χρειαστεί να ταξιδέψουν από τέσσερις έως ακόμα και επτά ώρες οδικώς. Έχει χρειαστεί να χάσουν μεροκάματα ή να κλείσουν το μαγαζί τους ή να βρουν μια πιστευτή δικαιολογία για να απουσιάσουν, προκειμένου να κάνουν το ταξίδι. 

Σήμερα η ΑΕΚ έπαιξε το φιλικό με την Λοκομοτίβα σε εργάσιμη μέρα αλλά και σε φουλ εργάσιμη ώρα, καθότι η σέντρα ήταν στη 1 ώρα Ολλανδίας. Παρόλα αυτά είχε τουλάχιστον 20 οπαδούς της απ' ολόκληρη κεντρική Ευρώπη. Ένα ζευγάρι και ένας ακόμα οπαδός, ήρθαν από το Γκρόνιγκεν και έκαναν ένα ταξίδι περίπου 4,5 ωρών. Για να δουν την ΑΕΚ σήμερα και αύριο να επιστρέψουν πάλι στις δουλειές τους. 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ που έφτασαν στο Μπουργκ Χάαμσταντ από πολλές πόλεις της Γερμανίας. Κάποιοι χρειάστηκε να ταξιδέψουν οδικώς κοντά στις επτά ώρες, για να δουν μόλις μια προπόνηση και να πάρουν αμέσως τον δρόμο της επιστροφής. Καθότι έστω και Σαββατοκύριακο, μόλις μια ήταν η μέρα του ρεπό. Και τέτοιες ανάλογες ιστορίες, υπάρχουν μπόλικες εδώ στην προετοιμασία της ΑΕΚ. 

Εξυπακούεται πως όλο αυτό έχει συγκινήσει τους πάντες. Και πρώτο απ' όλους τον Ματίας Αλμέιδα. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως ο Αργεντινός τεχνικός θυμάται έναν προς έναν όλους αυτούς που είχαν ταξιδέψει και πέρυσι στο Αλκμαάρ και ήρθαν και φέτος στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Και αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του Αλμέιδα. 

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πως για το φιλικό με την Αντβέρπ το προσεχές Σάββατο, είχαν κανονιστεί πολλές εκδρομές από οπαδούς της ΑΕΚ και από την κεντρική Ευρώπη αλλά και από το Λονδίνο. Αλλά τους χάλασαν οι Βέλγοι τα σχέδια, καθώς αποφάσισαν να κάνουν το παιχνίδι με κλειστές τις πόρτες.