Η κατάσταση του Φαν Ντερ Σαρ έχει βελτιωθεί

Έντβιν Φαν ντερ Σαρ

i

© Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Η κατάσταση του Φαν Ντερ Σαρ έχει βελτιωθεί

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:59 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 10.07.2023

Ο σπουδαίος Ολλανδός τερματοφύλακας ανέκτησε τις αισθήσεις του και πλέον η κατάστασή του έχει βελτιωθεί, μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Τις τελευταίες ώρες, το όνομα του Φαν Ντερ Σαρ βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της σοβαρής περιπέτειας που πέρασε ο πρώην τερματοφύλακας με την υγεία του. Θυμίζουμε, πριν λίγες μέρες ο «αίαντας» ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ βρίσκεται σε ΜΕΘ αφού υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άγιαξ:

«Την Παρασκευή, ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ είχε αιμορραγία γύρω από τον εγκέφαλό του. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική και είναι σε σταθερή κατάσταση. Μόλις υπάρξουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, θα ακολουθήσει ενημέρωση. Όλοι στον Άγιαξ εύχονται στον Έντουιν ταχεία ανάρρωση. σε σκεφτόμαστε».

Στην συνέχεια, ακολούθησε ακόμη μία ανακοίνωση από τον σύλλογο της Ολλανδίας, η οποία ανέφερε πως η κατάσταση του Φαν Ντερ Σαρ παραμένει ανησυχητική: «Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ θα παραμείνει για την ώρα στην εντατική. Η κατάστασή του είναι σταθερή αλλά παραμένει ανησυχητική. Ο Άγιαξ μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες για λογαριασμό της Άνναμαρί Φαν Ντερ Σαρ, συζύγου του Έντβιν. Η οικογένεια Φαν Ντερ Σαρ, μαζί με τον Άγιαξ, είναι ευγνώμονες και συγκινούνται βαθιά από τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης».

Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να έχει σοκάρει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ωστόσο τα τελευταία νέα είναι καθησυχαστικά. Συγκεκριμένα, αρκετά δημοσιεύματα από την Κροατία κάνουν λόγο για βελτίωση της κατάστασης του 52χρονου Ολλανδού. Μάλιστα, τα ΜΜΕ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα χειρουργικής επέμβασης, κάτι που θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Πάντως, η κατάστασή του θα εξακολουθήσει να παρακολουθείται στενά.

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ βρίσκεται στον Άγιαξ εδώ και 11 χρόνια όμως φέτος υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο θρυλικός πρώην τερματοφύλακας είχε αρχικά αναλάβει ως διευθυντής μάρκετινγκ προτού γίνει ο Διευθύνοντος Σύμβουλος του «Αίαντα». Ο Ολλανδός βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο του Άγιαξ από τον Νοέμβριο του 2012. Αρχικά ο Φαν Ντερ Σαρ υπέγραψε ως διευθυντής μάρκετινγκ ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. 

Υπέροχη κίνηση από τους παίκτες του Άγιαξ, αγωνίστηκαν με το «1» προς τιμήν του Φαν ντερ Σαρ
REST OF THE WORLD

14:42 - 09.07.2023

Υπέροχη κίνηση από τους παίκτες του Άγιαξ, αγωνίστηκαν με το «1» προς τιμήν του Φαν ντερ Σαρ

Ο Άγιαξ έπαιξε τον πρώτο του αγώνα προετοιμασίας εναντίον της Ντεν Μπος και σε αυτό οι παίκτες βγήκαν με φανέλες με το νούμερο «1» προς τιμήν του Έντουιν Φαν ντερ Σαρ, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικούντες την ομάδα ήθελαν τον Φαν Ντερ Σαρ να παραμείνει στο πόστο του ωστόσο ο Ολλανδός επέλεξε να παραιτηθεί προκειμένου να πάρει μια απόσταση και να ξεκουραστεί. Το συμβόλαιο του Φαν Ντερ Σαρ έληγε τον Ιούνιο του 2025. Ρόλο στην απόφαση του φαίνεται να είχε ρόλο η κακή φετινή πορεία του Άγιαξ.