Σκέφτεται την απόσυρση ο Αζάρ

Εντέν Αζάρ

i

©RealMadrid

Σκέφτεται την απόσυρση ο Αζάρ

Ο 32χρονος Βέλγος εξτρέμ έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι από την Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας υπήρξε μέλος από το 2019, χωρίς όμως να μπορέσει να δείξει ποτέ την πραγματική του αξία, αφού οι συνεχείς τραυματισμοί τον «κράτησαν πίσω» και πλέον το ενδεχόμενο να σταματήσει οριστικά το ποδόσφαιρο, είναι πολύ ορατό.

Ο Εντέν Αζάρ των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τον ποδοσφαιριστή που γνώρισε το φίλαθλο κοινό βλέποντας τον να αγωνίζεται τόσο με την Τσέλσι, όσο και με την εθνική ομάδα του Βελγίου. Ένας ηγέτης για τους Λονδρέζους, αλλά και για το βελγικό ποδόσφαιρο. Τα τωρινά δεδομένα, θέλουν τον Αζάρ, να μην πείθεται από κάποιο ποδοσφαιρικό project, παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει για εκείνον και σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της απόσυρσης.

Όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο, Foot Mercato, η Μποταφόγκο από τη Βραζιλία, αλλά και διάφορες ομάδες της Γαλλίας προσπάθησαν να τον πείσουν να υπογράψει, αλλά οι προσπάθεις δεν ευδοκίμησαν. Ο Αζάρ είναι άφαντος. Λέγεται μάλιστα, πως το στενό περιβάλλον του παίκτη προσπαθεί να τον πείσει να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά ο 32χρονος πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν συγκινείται. 

Υπήρξαν διαπραγματεύσεις ενός εκ των εκπροσώπων του με τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας που έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά ο Αζάρ δεν έχει συμμετάσχει σε καμία κουβέντα, θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από τις συζητήσεις και να περάσει χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Οι συνεχείς τραυματισμοί αποτέλεσαν το μεγάλο «αγκάθι» της καριέρας του. Μέχρι τη στιγμή που ήρθε η μεταγραφή στην Ρεάλ, ο Αζάρ αποτελούσε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη. Στη Μαδρίτη όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ονειρευόταν. Φόρεσε τη φανέλα της «Βασίλισσας» 76 φορές, σκοράροντας μόλις 7 τέρματα και μοιράζοντας 12 ασίστ

Πλήγμα στη Ρεάλ με Βινίσιους - Εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα ο Βραζιλιάνος
LA LIGA

14:05 - 28.08.2023

Πλήγμα στη Ρεάλ με Βινίσιους - Εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα ο Βραζιλιάνος

Την περασμένη Παρασκευή(25/8), η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολα από την έδρα της Θέλτα, αφού επικράτησε με το τελικό 1-0, χάρη στο γκολ του Τζούντ Μπέλινγχαμ στο 81ο λεπτό, αλλά μέσα στη χαρά της νίκης, «έχασε» τον Βινίσιους που αποχώρησε με τραυματισμό.

Στην Τσέλσι αντιθέτως, ήταν το αστέρι και ο ηγέτης της ομάδας. Έπαιξε 352 φορές με τους «Μπλε» και σημείωσε 110 γκολ και 92 ασίστ. Τα συγκεκριμένα νούμερα, ήταν και ο λόγος που «ανάγκασε» την Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019, να δαπανήσει το ποσό των 115 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, περιμένοντας από τον ποδοσφαιριστή να γίνει πρωταγωνιστής. 

Ο Αζάρ δήλωνε πάντα παρόν στην εθνική ομάδα του Βελγίου, με την οποία και έχει αγωνιστεί 126 φορές, πετυχαίνοντας 33 τέρματα. Δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο στη χώρα του, αφού τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα πραγματοποίησε στη Γαλλία με τη φανέλα της Λιλ, καταγράφοντας μαζί της  194 συμμετοχές με 50 γκολ και 53 ασίστ.