Ειδική αποζημίωση για τους αστυνομικούς που θα βρίσκονται σε μέτρα τάξης στα γήπεδα
i

©intime

Ειδική αποζημίωση για τους αστυνομικούς που θα βρίσκονται σε μέτρα τάξης στα γήπεδα

Sportal newsroom 21:42 - 11.12.2023

Σε διάταξη του υπουργείου οικονομικών προβλέπεται αποζημίωση για τους αστυνομικούς που θα δίνουν το παρών στα γήπεδα.

Tη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους αστυνομικούς που απασχολούνται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών αγώνων επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών Super League 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών αγώνων ποδοσφαίρου ανδρών, προβλέπεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται, από σήμερα (11.12.2023), στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους αστυνομικούς, που απασχολούνται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών ματς επαγγελματικών κατηγοριών και κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο, διεθνών διασυλλογικών αθλητικών ματς μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο και διεθνών αθλητικών αγώνων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η ετήσια δαπάνη για τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης δεν αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, όταν μίλησε επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο ντοκουμέντο μετά την επίθεση στους αστυνομικούς!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

19:29 - 11.12.2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο ντοκουμέντο μετά την επίθεση στους αστυνομικούς!

Οι στιγμές μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” στο κλειστό του Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης (07.12.2023), έχουν καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Ως τώρα δεν υπήρχε ποτέ αποζημίωση για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Πλέον, μετά από συζήτηση με την Ελληνική Αστυνομία, περνάει αυτή η διάταξη, την οποία είχαμε συζητήσει μάλιστα πριν από μήνες, και τυχαίνει να έρχεται τώρα για ψήφιση, μαζί με τα γεγονότα», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε «περνάει αυτή η διάταξη ώστε να λαμβάνουν οι αστυνομικοί 30 ευρώ και τα αντίστοιχα οδοιπορικά, εφόσον συμμετέχουν στη φύλαξη των γηπέδων και των αθλητικών γεγονότων και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το υποστηρίξουμε».