Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον 18χρονο δράστη: «Μας είπαν: "Θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε αστυνομικούς"»

Επεισόδια στου Ρέντη

i

© Intime

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον 18χρονο δράστη: «Μας είπαν: "Θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε αστυνομικούς"»

Sportal newsroom 11:46 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 10.12.2023

Ο 18χρονος δράστης ο οποίος συνελήφθη, ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Συνελήφθη και ομολόγησε το πρωί της Κυριακής (10/12) o οπαδός που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους συνέλαβαν έναν 18χρονο ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ΥΑΤ έξω από το κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. 

«Θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε αστυνομικούς»

Συγκεκριμένα ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο οποίος εκτόξευσε τη ναυτική φωτοφολίδα που έπληξε στον μηρό τον αστυνομικό, που συνεχίζει και δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ. Μάλιστα, ο 18χρονος φέρεται να είπε ότι είδε τον αστυνομικό να πέφτει στο έδαφος, ενώ κατά πληροφορίες είναι σεσημασμένος για οπαδική βία και γνώριμος των αρχών. O δράστης επίσης είπε ότι τους έδωσαν τις φωτοβολίδες στο γήπεδο κι εκείνη την ώρα τους έδειξαν πως να τις χρησιμοποιούν, ενώ νωρίτερα κάποιοι τους είπαν: «Πάμε να χτυπήσετε αστυνομικούς».

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη. Μέσα από την έρευνα των Αρχών προκύπτουν συνεχώς νέα ευρήματα και ένα από αυτά αφορά δύο «οργανωτές» των χούλιγκανς.

Τα εν λόγω άτομα δεν βρίσκονταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη». Ωστόσο περίμεναν έξω και βοήθησαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους χούλιγκανς, δίνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις. Μάλιστα, οι ίδιοι μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν και έτσι δεν βρέθηκαν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει γίνει γνωστό, τη νύχτα των επεισοδίων χούλιγκανς έριξαν πάνω από 10 φωτοβολίδες. Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο βίντεο!