Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού!

Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού!

Sportal newsroom 11:12 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 10.12.2023

Στη σύλληψη του δράστη που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι Αρχές.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα Λιγκ Καπ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη», οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τρεις μέρες, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού και σύμφωνα με πληροφορίες ότι το άτομο αυτό έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Ο 18χρονος δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Έχει περιοριστεί η πολύ μεγάλη αιμορραγία του αστυνομικού

Από την άλλη σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει νοσηλευόμενος ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλγιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής (10/12) υπήρξαν τα πρώτα καλά νέα για την αντίδρασή του οργανισμού του στη μάχη που δίνει με τα βαρύτατα τραύματά του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει μια ελάχιστη βελτίωση καθώς φαίνεται ότι έχει περιοριστεί μεγάλη αιμορραγία.

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου γινόταν λόγο για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση». 

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Μητσοτάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Εγκληματική επίθεση εναντίον της αστυνομίας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό, εξέφρασε την οργή του για με τα τελευταία δραματικά γεγονότα στου Ρέντη, με τη δολοφονική επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού που χαροπαλεύει στη ΜΕΘ.

«Τώρα, πριν περάσω στην εσωτερική κυβερνητική δραστηριότητα, θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι' αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται.

Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία συναδέλφου του τραυματία αστυνομικού: «Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις, του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22:36 - 09.12.2023

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία συναδέλφου του τραυματία αστυνομικού: «Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις, του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης»

Όσο περνάει ο χρόνος, όλο και περισσότερες συγκλονιστικές μαρτυρίες βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο βίντεο!