Τρόμος: Οπαδοί του Άρη ενδέχεται να πάνε σε φυλακή που βρίσκονται κι αυτοί του ΠΑΟΚ - Αίτημα αλλαγής σωφρονιστικού καταστήματος
i

©intime

Τρόμος: Οπαδοί του Άρη ενδέχεται να πάνε σε φυλακή που βρίσκονται κι αυτοί του ΠΑΟΚ - Αίτημα αλλαγής σωφρονιστικού καταστήματος

Sportal newsroom 13:41 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 03.11.2023

Εννέα οπαδοί του Άρη, που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια στη Βούλγαρη αναμένεται να πάνε στη φυλακή που κρατούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να γίνει αίτημα να μεταφερθούν σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στις φυλακές όπου κρατούνται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αναμένεται να πάνε εννέα οπαδοί του Άρη, που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια στην οδό Βούλγαρη. Οι φίλοι των «κίτρινων» αυτή τη στιγμή κρατούνται ακόμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και μέσα στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να μεταφερθούν σε πέντε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα. 

Δύο εξ αυτών πρόκειται να πάνε στον Κορυδαλλό. Όπως αναφέρει αναλυτικά το GRTimes.gr οι επτά εξ αυτών αναμένεται να πάνε στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Τρικάλων και Αυλώνα. Εκεί όπου κρατούνται δώδεκα οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. 

Ακόμα άλλοι οχτώ οπαδοί του «δικεφάλου» εκτίουν τις ποινές τους για άλλα οπαδικά επεισόδια όπως έγινε γνωστό. Σήμερα (3/11) το πρωί οι δικηγόροι τους μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου υπέβαλαν το αίτημα αλλαγής για τη φυλάκιση των οπαδών του Άρη σε φυλακές, που να πληρούν τους όρους ασφαλείας αναφορικά με τη σωματική τους ακεραιότητα

Όπως υποστηρίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι των εννέα κατηγορούμενων τους ζητήθηκε ένα δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι οι καταδικασθέντες φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε εκείνες τις φυλακές. Ακόμα είναι αναγκαίο να προσκομίσουν ένα ακόμα έγγραφο από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους που να επισημαίνεται πως η ζωή των εννέα οπαδών θα είναι σε κίνδυνο. 

«Τη γλίτωσαν εκτός φυλακής και θα σκοτωθούν εντός φυλακής. Αν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στην ίδια φυλακή οι φερόμενοι ως δράστες για οπαδικό επεισόδιο κατά οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου κρατούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ για οπαδικά επεισόδια κατά οπαδών του Άρη», ανέφερε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.