«Έπεσε» με το... κεφάλι ψηλά η Πόρτο, στους «8» του Champions League η Ίντερ

«Έπεσε» με το... κεφάλι ψηλά η Πόρτο, στους «8» του Champions League η Ίντερ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:01 - 15.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 15.03.2023

Η Πόρτο είχε τη θέληση, είχε τα δοκάρια, αλλά δεν είχε το γκολ κόντρα στην Ίντερ (0-0) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προημιτελικών Champions League.

Στις νύχτες με τα «αν...» προστίθεται το σημερινό ματς της Πόρτο, κόντρα στην Ίντερ, με τους Πορτογάλους να χάνουν έναν καταιγισμό ευκαιριών και να μένουν εκτός UEFA Champions League (0-0). Οι παίκτες του Σέρχιο Κονσεϊσάο θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και να στείλουν το ματς στην παράταση ή ακόμα και να «κλειδώσουν» την πρόκριση, όμως η τύχη δεν ήταν σύμμαχος.

Η γηπεδούχος εμφανίστηκε ανώτερη στο παιχνίδι από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους. Μάλιστα μόλις στο τρίτο λεπτό απείλησαν με τον Ουρίμπε, ο οποίος είδε την προσπάθεια του να αποκρούεται από τον Ονάνα. Μέχρι το 20’ το ματς έγραφε… Πόρτο, εντούτοις από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Ιταλοί ανέβασαν τις στροφές του και το παιχνίδι ισορρόπησε. Γκολ όμως δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Ωστόσο η ομάδα του Κονσεϊσάο δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και στο δεύτερο μέρος «αφάνισε» εκείνη του Ιντζάγκι. Μέχρι το 70’ οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις τέσσερις γραμμές. Ο χρόνος πέρναγε και με δεδομένο ότι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τότε μη χάσεις, η φιλοξενούμενη φάνηκε να βολεύεται με το αποτέλεσμα. Αυτό παραλίγο να αλλάξει στις καθυστερήσεις, με την Πόρτο να στέλνει δύο φορές την μπάλα στο δοκάρι. 

Ο Μαρκάνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Ντάμφρις και δευτερόλεπτα αργότερα οι «δράκοι» έστειλαν την μπάλα στη δοκώ, με τους Γκαλένο και Γκρούγιτς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αστοχία των παικτών της Πόρτο. Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, στα δύο δοκάρια λίγο πριν τη λήξη. Εκεί πιθανότατα η Πόρτο θα έπαιρνε την ψυχολογία που ήθελε ενόψει παράτασης - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - και κατά πάσα πιθανότητα (βάσει εικόνας) έφευγε νικήτρια από το «Ντραγκάο».

MVP: O Ονάνα! Αν δεν ήταν εκείνος θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 3' καθώς και σε πολλές άλλες περιπτώσεις η Πόρτο. Ο γκολκίπερ έσωσε την πρόκριση με τις επεμβάσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Ίντερ προκρίθηκε 16 από τις 17 φορές που κέρδισε το πρώτο ματς σε Κύπελλο πρωταθλητριών ή UEFA Champions League. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: O Ιντζάγκι δεν διάβασε καλά το παιχνίδι! Έχασε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον ρυθμό της Πόρτο. Από την άλλη, ο Κονσεϊσάο παρέταξε ένα σχήμα άκρως επιθετικό, το οποίο εκμεταλλευόμενο την ταχύτητα του βρισκόταν συνεχώς στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εκεί όμως αδυνατούσαν οι παίκτες του Πορτογάλου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Πεπέ, Καρδόσο, Μαρκάνο, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εουστάκιο, Γκαλένο,Ουρίμπε, Ταρεμί, Εβανίλσον.
Ίντερ: Ονάνα, Nτάμφρις, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Μιχιταριάν, Τσαλχάνογλου, Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες.